Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči se musí o víkendu ve Špindlerově mlýně připravit na dopravní omezení

Světový pohár v lyžování žen, který se bude konat o víkendu ve Špindlerově Mlýně, budou provázet mimořádná dopravní opatření. Organizátoři radí jednodenním návštěvníkům, aby auto nechali doma a využili autobusovou dopravu.

Očekává se jak nápor návštěvníků závodů, tak i rekreačních lyžařů, kteří budou mít k dispozici téměř celý skiareál, vyplynulo z informací pořadatelů. Světový pohár v alpském lyžování se uskuteční v části areálu sjezdovek ve Svatém Petru. "Podobně jako v případě světového poháru v alpském lyžování v březnu 2019 to bude znamenat některé úpravy a omezení provozu a pohybu autem, včetně směrů a možnosti průjezdu některých ulic a úprava parkování," uvedli na webu pořadatelé.

Nabádají návštěvníky střediska, aby dbali pokynů organizátorů a policie a respektovali dopravní značení. "Zaměříme se zejména na zajištění bezpečnosti a plynulosti v dopravě, budeme dohlížet i na veřejný pořádek. V neposlední řadě se budeme věnovat také zajištění bezpečnosti osob a majetku. Jsme v úzkém kontaktu s městem Špindlerův Mlýn i s pořadateli," řekla dnes policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Horské středisko s více než tisícovkou stálých parkovacích míst bude pro návštěvníky otevřené do vyčerpání parkovacích kapacit. Poté budou auta na kontrolních stanovištích odkláněna zpět na záchytná parkoviště v okolí Vrchlabí, odkud bude návštěvníky svážet do střediska bezplatná kyvadlová autobusová doprava. Výjimku budou mít vozidla s povolením či platným dokladem o zaplaceném ubytování v oblasti. Kyvadlová autobusová doprava z Vrchlabí bude mít plánované intervaly 10 až 15 minut. Z Vrchlabí budou jezdit do Špindlerova Mlýna také klasické linkové autobusy.

Cestující po vystoupení ve Špindlerově Mlýně mají možnost jít do místa konání akce pěšky či využít kyvadlových autobusů, které budou jezdit ve městě, uvedli pořadatelé.

Od 28. ledna od 6:00 do 18:00 bude zakázan vjezd vozidel nad 3,5 tuny od Vrchlabí, Herlíkovic směrem do Špindlerova Mlýna. Ve stejnou dobu bude tento zákaz platný i v neděli 29. ledna. Výjimku pro vjezd budou mít vozidla Integrovaného záchranného systému, autobusy a vozidla silničářů a technických služeb a také místních obyvatel či ubytovaných, vždy s platným povolením. "Žádáme návštěvníky, aby neparkovali mimo vyznačená parkoviště. Vystavují se tak riziku pokuty či odtahu," uvedli pořadatelé. Podrobnější informace k opatřením v dopravě během světového poháru jsou na webu.

Značný zájem o světový pohár potvrzuje i obsazenost hotelů a penzionů v krkonošském středisku. Podle vedení města jsou k dostání jen lůžka z vrácených rezervací. V plném proudu jsou také přípravy v samotném areálu. Podmínky zlepšil v posledních dnech návrat zimního počasí. Ve Špindlerově Mlýn v areálu Svatý Petr se pojedou 28. a 29. ledna dva slalomy světového poháru. Jde o náhradní slalom žen za zrušený závod světového poháru v Záhřebu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook

Štítky ČR, doprava, lyžování, automobilová, sjezdové, Světový, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči se musí o víkendu ve Špindlerově mlýně připravit na dopravní omezení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.