Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Covid omezuje zápolení mladých tenistů o návštěvu na Wimbledonu

Na uplynulý víkend 15. až 17. ledna 2022 naplánovali pořadatelé v rámci Race to Wimbledon turnaje mladšího žactva, mini tenisu a baby tenisu. Situace, kterou způsobuje nemoc covid-19 je však donutila změnit plány a turnaje obou neregistrovaných věkových kategorií přesunout na pozdější náhradní termíny mimo zimní termínovou listinu tak, aby mohly být ještě započítány do série turnajů Race to Wimbledon. „Přesná data budou včas zveřejněna, aby se co nejvíce hráčů mohlo zapojit,“ slibuje organizátor turnajů Jiří Knížek.

Proběhly turnaje mladších žáků v rámci Deloitte tour a mladších žákyň, který spadá do GHC Genetics tour. Chlapecký turnaj byl pohromou pro první dva nasazené, když Pepa Kovář (Meteor Praha) prohrál už svůj první zápas na turnaji s pozdějším vítězem Filipem Šebkem (Sparta Praha).

Pepa Kovář prohrál i svoje první utkání v deblech jako druhý nasazený pár, kde hrál s Lukášem Hronem (1. ČLTK Praha) a opět s vítězi 4:6, 1:6. Zvítězil však jako sms luckie a byla mu předána výhra s podpisem jednoho z nejlepších československých tenistů historie Jana Kodeše a zároveň se kvalifikoval do závěrečného slosování, kdy z šestnácti vítězů získají tři vylosovaní tablet, počítač a nebo do Wimbledonu pro dvě osoby.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Osudem Viléma Stehlíka (Meteor Praha) byl naopak druhý finalista Ondra Turek (TJ Republikán). Vítězi deblů se stali finalisté singlů, které mimo jiné pojí také stejné datum narození. Ve finále Ondra s Filipem porazili Tommyho Luxu (TK Olymp Praha) a Viléma Stehlíka až v super tie breaku 6:3, 0:6 a 1:0.

Turnaj dívek ovládla desetiletá Nikol Suchánková (TK Neridé), která ve finále zdolala třetí nasazenou Terezu Kasperovou (Tenisová akademie Plíšková) celkem hladce dvakrát 6:2. Nikola svou dominanci na turnaji potvrdila později také ve finále deblistek, kde společně s Editou Gabrielovou (TK Eso Praha) zvítězily nad párem Kasperová, Burešová (TK Litvínov) 6:4 a 6:0.

Do 23. ledna probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Wimbledon, Praha, COVID-19, finále, Deloitte, Jan Kodeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid omezuje zápolení mladých tenistů o návštěvu na Wimbledonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.