Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Skvěle! Hradečtí basketbalisté zvítězili v Ostravě a posunuli se v tabulce

Královští Sokoli začali letošní sezonu šesticí složitých zápasů, ze kterých mohli podstatě jenom získat. To se povedlo jen z části, když Hradečtí slavili pouze jednu výhru. Zvedající se výkony však Sokoli potvrdili v sobotu večer, když si vyšlápli na svého konkurenta v tabulce a z Ostravy přivezli první, nejen letošní, venkovní výhru!

Sokoli v letošní sezoně porazili v domácím prostředí, a do soboty celkově, pouze Kolín. V pro ně devátém kole Národní basketbalové ligy ale zajížděli Východočeši k dalšímu tabulkovému sousedovi, a tedy i konkurentovi. V Ostravě se tak hrálo hodně důležité utkání, do kterého lépe vstoupil Hradec, který vedl po první čtvrtině o devět bodů. Stejným rozdílem skončil i první poločas a nakonec i celé utkání! Sokoli tak slavili výhru 98:89, která je opět posunula v tabulce, a to už na devátou pozici z dvanácti možných!

Hradečtí basketbalisté hrají svoji druhou sezonu v české nejvyšší basketbalové soutěži. Minulý rok se úspěšně zachraňovali až v napínavém posledním barážovém utkání. Do těch se Sokoli dostali i díky tomu, že se jim nedařilo v sezoně vozit body z venku, jelikož v základní skupině nevyhráli na palubovce soupeře v minulé sezoně ani jednou a v nadstavbové skupině horších celků se jim to poté povedlo pouze jedenkrát. Sobotní výhra v Ostravě je tak pro Sokoly do jisté míry premiérou v nejvyšší soutěži.

Hradečtí basketbalisté pokračují v náročném programu v příštím týdnu domácím dvojzápasem, když nejprve v úterý přivítají Opavu a hned v pátek Brno. Obě utkání startují úderem 19. hodiny v třebešské sportovní hale.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Lorinc (luboslorinc.cz)

Štítky Královští Sokoli, basketbal, Hradec Králové, Národní basketbalová liga, NH Ostrava, basketbalista, Kooperativa Národní basketbalová liga, BK Breda & Weinstein Opava, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvěle! Hradečtí basketbalisté zvítězili v Ostravě a posunuli se v tabulce  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.