Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Medvědi se ubránili sokolímu náletu a brali plný počet bodů

Přes pět set diváků vidělo na kolínské palubovce trápení hradeckých Sokolů, kteří v 19. kole Kooperativa NBL podlehli kolínským Medvědům 75:95.

První body v zápase zaznamenal po necelé minutě kapitán Ondřej Peterka na 2:0. Už od začátku hrály oba týmy vyrovnaně. Po třech minutách svítilo na tabuli skóre 5:4. Jakmile se domácí dostali do vedení, sokoli okamžitě odpověděli dobře umístěnou střelou na 7:11. Hradecký tým si v této části vybudoval křehký náskok, o ten však musel usilovně bojovat. Nakonec byl výsledek 18:14.

Druhé dějství otevřel čistou trojkou Adam Goga na 18:17. Sokoli drželi s Kolínem skvělé tempo a častokrát ho předčili. V polovině utkání bylo skóre 38:36. Po polovině zápasu jsme měli úspěšnost za 2 body 44%, na straně soupeře to bylo 76,5%. U trojek to byla úspěšnost na naší straně 40% (4) a u Kolína 16.7% (3). Nejvíce bodů zaznamenal Maksim Šuranović 13, 7 doskoků a 2 asistence, na straně domácího týmu to byl Filip Novotný, který zavěsil 14 bodů a připsal si 1 asistenci.

Změna přišla ve třetí čtvrtině. GEOSAN Kolín se dostal do vedení. Domácí začali ukazovat, že mají kontrolu nad zápasem ve svých rukou. Díky osmé trojce vedli kolínští hráči dvě minuty před koncem 64:49. Rozdíl bohužel narůstal, a nakonec byl o 16 bodů v neprospěch sokolů. Necelou minutu před koncem dostal technickou chybu náš trenér Lubomír Peterka. Na tabuli po tomto dějství svítilo skóre 66:50.

V posledních minutách už zvrat nepřišel. Sokolům se nedařilo do zápasu vrátit. Po dvou a půl minutách byl stav utkání 75:52. Domácí si dokráčeli k vítězství a v tomto zápase se žádný zázrak nekonal.

Ohodnoť článek

Foto Královští Sokoli Hradec Králové

Štítky basketbal, Kooperativa NBL, Hradec Králové, Královští sokoli

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medvědi se ubránili sokolímu náletu a brali plný počet bodů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.