Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradečtí Lvi uštědřili Dynamu bůra. Ovládli první derby v letošním extraligovém ročníku

Hokejisté Hradce Králové odjížděli z pardubického ledu se třemi body za výhru 5:2. O první branku se postaral Jakub Sklenář. Letos se trefil poprvé i Petr Zámorský. Lvi si spravili chuť po prohře s Vary a vítězstvím se naladili na nedělní utkání s Litvínovem.

Po nevydařeném domácím utkání proti Energii došlo k narušení zavedených pořádků v sestavě. Do elitní formace se vrátil Chalupa, do druhé se posunul Orsava a do třetí Kelly Klíma. V brance byl potřetí po sobě Štěpán Lukeš.

Hradečtí šli do vedení jako první

Pardubice začaly zápas podstatně agresivněji a aktivněji. Lvi se nedostali do tlaku ani v přesilovkách. První branku vstřelil v čase 9:39 do prázdné branky Jakub Sklenář. Další gól už první třetina nenabídla.

Hradec začal po přestávce tlakem a převahou, kterou podpořila přesilovka. Té ale nevyužil. Branku vstřelilo Dynamo. Lukeše prostřelil Matěl Blümel. Po šesti minutách ale Lvi odpověděli a díky Petrovi Zámorskému se opět dostali do vedení. Zbytek periody už se nesl v bojovném duchu.

Pardubický brankář schytal tvrdou střelu do masky

Třetí třetina byla výživná na branky od začátku. Pardubický Kantor zažil nejtvrdší střelu extraligy. Přímo do masky ho napálil Filip Pavlík, který o něco později zvýšil pořádnou dělovkou mezi Kantorovy betony stav na 3:1.

O dvě minuty později ukořistil, po chybné rozehrávce, puk Vladimír Růžička. Namířil si to nejkratší cestou k brance a zvýšil na 4:1. Po třech minutách ale využilo přesilovky Dynamo, které snížilo na rozdíl dvou branek. Puk vstřelila čerstvá posila Anthony Camara.

Hradec půjde do dalšího zápasu v neděli, kdy dorazí pod Bílou věž soupeř z Litvínova. Utkání začne v 18:20.

Jordann Perret se ale obtočil na brankovišti a pět minut před koncem poslední třetiny zametl puk za Kantora popáté. Hradec zvítězil 5:2 a odvezl si tři body. Připsal si tak pátou výhru ze sedmi zápasů venku v sezoně.

„Podali jsme velice koncentrovaný výkon a dokázali dobře po celou dobu měnit rytmus hry. Rozlišovat, kdy chodit napadat agresivně a kdy naopak čekat a nelítat. Myslím, že to bylo rozhodující. Dokázali jsme taktiku držet po celých šedesát minut,“ řekl po utkání asistent trenéra David Kočí.

„Myslím si, že celkově jsme od prvního hráče do posledního kustoda, co máme, podali zodpovědný výkon. Jeli jsme si sem pro výhru a myslím, že ten výkon podle toho vypadal. Šli jsme si za tím cílem, který jsme chtěli,“ uvedl pro klubový web syn hlavního trenéra Mountfieldu Vladimír Růžička mladší.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky východočeské derby, Mountfield, Hradec Králové, Dynamo, Pardubice, výhra, HC Dynamo Pardubice, FC Hradec Králové, HC Verva Litvínov, Jakub Sklenář, Petr Zámorský, Štěpán Lukeš, Vladimír Růžička, Mountfield Hradec Králové, David Kočí, Anthony Camara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Lvi uštědřili Dynamu bůra. Ovládli první derby v letošním extraligovém ročníku  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.