Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecké Lvy dnes čeká po měsíční pauze extraligový zápas. Vyrazí do Vítkovic

Nejvyšší hokejová soutěž stála téměř celý měsíc. Mohla za to přísnější opatření proti koronaviru. V pátek ale ministerstvo zdravotnictví schválilo výjimku pro pořádání dvou nejvyšších fotbalových utkání i extraligy. Díky ní mohou dnes vyjet hokejisté Hradce do Ostravy, kde se střetnou od půl šesté odpoledne s tamním klubem z Vítkovic.

Prvního ostrého startu se hráči nemohou dočkat. „Já osobně se těším hodně, myslím, že stejně tak i kluci. Jsme hráči a chceme hrát hokej, trénování baví člověka určitou chvíli, zvlášť ještě za těchhle válečných podmínek, co byly. Jsme rádi, že můžeme být konečně na ledě, normálně se připravovat a zápas je pro nás taková odměna. Samozřejmě nebudou diváci, ale zaplaťpánbůh, že se to alespoň konečně rozjelo,“ říká o restartu extraligy útočník Petr Koukal.

Po neúspěšném loňském představení opustilo celek z Ostravy sedmnáct hráčů. Do týmu dorazilo následně před novým ročníkem osm nových posil. Zavítal sem například Roman Polák, který v průběhu loňské sezóny oblékal dres celku z NHL. 

Zkušený útočník problém v dlouhé přestávce příliš nevidí. Všichni měli podmínky stejné. První utkání podle něj budou fyzicky náročné. Současné zápasy se budou hrát rychle za sebou, aby se sezóna stihla dohrát. 

„Těším se, já jako hokejista chci hrát zápasy, ty mě baví. Start bude určitě náročný, než si na to nohy zvyknou. Věřím, že všechno půjde normálně, pojede se klasické zápasové tempo a doufám, že se už nic zásadního nepřihodí, a že se na zimáky brzy dostanou diváci,“ dodává Koukal.

Na ledě dnes budou všechny celky

Dnes se představí na ledě všech čtrnáct týmů. Kromě souboje Vítkovic s hradeckým Mountfieldem, půjdou do zápasu i Karlovy Vary s Třincem. Hostující týmy budou jako poslední z celého pelotonu hájit dosavadní neporazitelnost.

Nováček České Budějovice vyrazí proti mladoboleslavským Bruslařům. Litvínovská Verva nastoupí v Brně proti Kometě. Vedoucí Plzeň přivítá Pardubice, Zlín hostí pražskou Spartu, liberečtí Bílí Tygři jedou na led Olomouce a Pardubice zamíří do Plzně.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Hokej, extraliga, zápas, povolení, Vítkovice, HC Vítkovice Ridera, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Hradec, Petr Koukal, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, HC Dynamo Pardubice, National Hockey League, HC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké Lvy dnes čeká po měsíční pauze extraligový zápas. Vyrazí do Vítkovic  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.