Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté hradeckého Mountfieldu jsou v karanténě

Hokejisté Hradce Králové jsou dalším extraligovým týmem, který je v karanténě. Páteční testy na covid-19 mezi hráči i realizačním týmem odhalily blíže nespecifikovaný počet nemocných. Klub o tom informoval v krátké tiskové zprávě na oficiálním webu.

Hradec Králové doposud v extralize odehrál pět zápasů a všechny vyhrál. V tabulce mu tak patří první místo.

Východočeši oznámili možné problémy již ve středu, kdy zrušili plánovanou čtvrteční předehrávku 25. kola se Spartou s vysvětlením, že někteří hráči vykazují příznaky nachlazení. V pátek poté Mountfield zamířil na testy, jejichž výsledky klub oznámil dnes.

"Na základě výsledků testování nařídila Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje A-týmu Mountfieldu HK karanténu," uvedli představitelé klubu.

Hokejisté museli odložit pět zápasů

Aktuálně má tým kouče Vladimíra Růžičky odložených pět utkání. Podle původních plánů měl ve čtvrtek hrát s Pardubicemi, dnes nenastoupí proti Litvínovu, v úterý je zrušená dohrávka 2. kola proti Vítkovicím, v pátek se nepředstaví na Spartě a v neděli nenastoupí proti Třinci.

Do karantény muselo víc týmů

V karanténě jsou vedle Hradce Králové v současné době rovněž hokejisté Zlína, Mladé Boleslavi, Třince, Karlových Varů, Pardubic a Litvínova. Na výsledky testů nyní čekají zástupci Olomouce a Liberce.

Kvůli tomu se z dnešního programu 7. kola extraligy neuskuteční ani jedno utkání. Hrát budou pouze hokejisté Vítkovic a Plzně, kteří si předehrávají zápas 9. kola.

Nakažení v kraji

V Královéhradeckém kraji od sobotního do dnešního dopoledne přibylo 62 potvrzených případů onemocnění covid-19. Mezi pátkem a sobotou nárůst činil 77 případů. Celkem v kraji bylo dosud zjištěno 2289 nákaz, jedenáct lidí s covidem zemřelo. Počet aktivních případů nemoci v kraji proti sobotě vzrostl o 62 na 1119, počet uzdravených zůstal na 1159. Vyplynulo to z dnes zveřejněných dat Krajské hygienické stanice (KHS) v Hradci Králové.

Autoři | Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Sport, hokej, koronavirus, extraliga, Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, karanténa, hokejista, COVID-19, Krajská hygienická stanice, HC Sparta Praha, HC Dynamo Pardubice, HC Verva Litvínov, HC Vítkovice Ridera, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté hradeckého Mountfieldu jsou v karanténě  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.