Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hokejovému Vrchlabí pomůže trio slavných veteránů jen příležitostně

Poté, co hokejisté Vrchlabí postoupili do první ligy, končí zkušený obránce Jiří Vašíček. Ofenziva už se nebude moci opírat o hráčské trio Bednář, Sýkora a Hlaváč. A to i přesto, že by hvězdní útočníci mohli občas vypomoci.

,,Pro celou naši organizaci znamená účast ve vyšší soutěži zcela zásadní posun k profesionalizaci ve všech ohledech. Nečeká nás jednoduchá sezona. Stavíme úplně nový tým, který by měl být schopen obstát v Chance lize. Úzce spolupracujeme s pardubickým Dynamem, protože každá posila by měla být zároveň perspektivou i pro pardubický tým," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Jiří Jakubec. Cílem Vrchlabí bude bojovat o play off.


V příští sezoně už vedení klubu nepočítá ani s řadou dalších hráčů. ,,U některých je to z výkonnostních důvodů a někteří mají život nastavený již jinak a nelze jej skloubit s profesionálním hokejem. Také změna partnerského klubu z hradeckého Mountfieldu na pardubické Dynamo si pochopitelně vynutí změny v kádru," řekl Jakubec.


Jaroslav Bednář s kanonýrem Petrem Sýkorou v dresu Vrchlabí ovládli bodování soutěže. Společně s Janem Hlaváčem si připsali dohromady za 103 odehraných utkání 197 bodů. Na svém kontě mají 87 gólů a 110 asistencí. ,,Jsou to hrající veteráni, kteří u nás předváděli vynikající hokej a dokazovali, že ze svého umění ztratili minimum. Bohužel ani jim se již nechce podstoupit tvrdou a velmi náročnou řeholi, kterou účast v Chance lize je," uvedl Jakubec.  Klub s hráči zůstává ve spojení a pokud budou pokračovat na úrovni II. ligy, dohodne se s nimi na možnosti střídavých startů.

Hlavním koučem zůstává Baďouček


Kompletní program už proto bývalí reprezentanti s týmem neabsolvují. ,,Jsme s nimi ve spojení. A pokud budou pokračovat na úrovni druhé ligy, dohodneme se s nimi na možnosti střídavých startů," dodal Jakubec. Hlavním trenérem Vrchlabí zůstává Václav Baďouček. z časových důvodů končí na postu asistenta Petr Hlaváč. Jeho místo teď bude zastávat Jiří Malinský, který působil loni ve Dvoře Králové. ,,Jirka je ideální volbou, protože zná velice dobře vrchlabské prostředí a zázemí. Navíc je pardubickým odchovancem a detailně zná všechny hráče, kteří pro nás z pardubického týmu přicházejí do úvahy,“ dodává Jakubec.

V příští sezéoně už se nepočítá s Martinem Abrahámem, Jánem Bendíkem, Jiřím Vašíčkem, Štěpánem Havránkem, Martinem Vágnerem, Tomášem Bláhou, Lukášem Kastnerem, Štěpánem Matějčkem, Filipem Jiráskem a Jaroslavem Dvořákem.
V letošní sezóně se naopak počítá s Jakubem Soukupem, Tomášem Jirků, Tomášem Kynčlem, Jakubem Moníkem, Markem Voženílkem, Jánem Nikem, Pavlem Mrňou, Patrikem Urbanem, Jiřím Hozákem, Filipem Moníkem, Davidem Chalupou a Radimem Šlaicherem.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com/ hcvrchlabi

Štítky Vrchlabí, hokej, veteráni, Chance liga, HC Stadion Vrchlabí, Petr Sýkora, Jan Hlaváč, Jaroslav Bednář, Jiří Vašíček, HC Dynamo Pardubice, 1. česká hokejová liga, Mountfield Hradec Králové, Martin Abraham

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovému Vrchlabí pomůže trio slavných veteránů jen příležitostně  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.