Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Finále Ligy mistrů? To zní krásně, řekl Nedomlel

Podobně jako ve Švédsku při prvním semifinále Ligy mistrů se i včera v odvetě proti Djurgaardenu postaral obránce Richard Nedomlel o velmi důležitý gól Hradce Králové. Spolu s celým týmem Mountfieldu si i díky tomu mohl naplno vychutnat oslavy postupu s více než šesti tisíci diváky v hledišti.

"Jak mi zní spojení Hradec Králové a finále Ligy mistrů? Zní to krásně. Sezona se úplně nevyvíjí tak, jak bychom si představovali, ale tohle je úspěch jak pro Hradec, tak pro celý český hokej. Všichni soupeři byli těžcí a kvalitní. A já jsem hrozně moc rád, že jsme se k tomu takhle postavili a zahrajeme si finále," řekl novinářům Richard Nedomlel.

V extralize má ze 158 startů na kontě dva góly. V semifinále ale nejprve zařídil vyrovnání na ledě soupeře a zavelel tak k obratu na konečných 3:1, dnes dal zkraje třetí třetiny důležitou branku na 2:0, která očividně sebrala Djurgaardenu vítr z plachet. Sám přiznal, že neví, kde se to v něm vzalo.

"Nějak jsem jel po modré čáře, jejich hráč mi to hodil do rukavice, já se rozjel, zavřel oči a poslal to tam. Zaplaťpánbůh to vyšlo. Ale nejde o to, kdo góly dává, jsme jeden tým," zdůraznil Nedomlel, který chytil v posledních týdnech dost možná životní formu. "Snažím se jít do každého zápasu na sto procent, odvést svou práci a když udělám něco navíc, tak je to jenom plus," řekl.

Vyzdvihl výkon brankáře Marka Mazance. "Chytal výborně, myslím, že on je klíčovou postavou našeho týmu. A právě jemu můžeme děkovat, že to takhle dopadlo. Co ukázal při tom prvním trestném střílení, to jsem byl úplně zmrazený. Koukal jsem na to znova a jen si říkám: Klobouk dolů," prohlásil Nedomlel.

Východočechy tlačili za postupem také skvělí fanoušci. "Jsou úžasní, bez nich bychom nebyli tam, kde jsme. Chtěl bych jim moc poděkovat za podporu. Pro mě je čest tady hrát každý zápas, protože fanoušci jsou vážně skvělí a ženou nás," ocenil Nedomlel.

Finále Ligy mistrů už jednou zažil - v sezoně 2016/17 jako hráč Sparty, kdy Pražané prohráli těsně 3:4 v prodloužení. "Shodou okolností je tím soupeřem zase Frölunda, ale teď budeme doma. Těším se, až přijde plný barák. Zkusíme to urvat nejen pro Hradec, ale pro celé Česko. Musíme se na ten zápas dobře připravit, hrát na sto procent a uvidíme, co se stane. Je třeba se vždy poučit z chyb, jít dál a udělat co nejlepší výsledek."

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, Liga mistrů, play off, semifinále, Hradec Králové, Djurgaarden, Nedomlel, Liga mistrů UEFA, finále, FC Hradec Králové, Richard Nedomlel, Mountfield Hradec Králové, Švédsko, AC Sparta Praha, Marek Mazanec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finále Ligy mistrů? To zní krásně, řekl Nedomlel  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.