Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pozitivní je, že se nám konečně podařilo dát góly, hodnotil trenér Růžička důležitou výhru Hradce nad Spartou

31. kolo hokejové extraligy vyšlo Mountfieldu HK skvěle. Na domácím ledě porazilo lídra tabulky, vyhrálo podruhé v řadě a konečně se týmu podařilo začít dávat góly. Krize ale zažehnána zatím úplně tak není.

"Celý zápas byl hodně vyrovnaný, naši hráči si vedli velmi dobře. Měli jsme hlavně v první třetině i několik přečíslení. Pozitivní je, že se nám konečně podařilo dát góly. Výborný výkon podal znovu Marek Mazanec, který ve druhé třetině chytil asi tři nájezdy. Odjeli jsme Spartě pak o tři góly, to bylo rozhodující," hodnotil duel Vladimír Růžička, trenér Hradce.

Duel nabídl parádní podívanou, kdy se Východočeši soupeře nezalekli a od úvodních minut na něj vlétli, jako lvi.  "Byl to zápas, který se rozhodoval v první třetině, kde byl soupeř hrozně silný a hrál opravdu hodně dobře. My se je pak snažili celou dobu dohnat. Srovnali jsme na 1:1, ale utekli nám a rozhodující gól vstřelil Kevin Klíma při přesilovce. Postupně jsme se zlepšovali, jenže nám dost kluků chybí, což bylo taky znát." podotkl trenér Sparty Uwe Krupp.

Sparťanský gólman a také bývalý hráč Hradce Králové Jakub Sedláček, který nezažil pod Bílou Věží ideální měsíc na zkoušku, nezažil příjemný večer ani včera. Hradec hrál ofenzivně a sparťanský brankář byl pod velkým tlakem, celkem čtyřikrát musel tahat puk ze své sítě.

Prohra sesunula Spartu z pozice lídra extraligy, hradečtí hokejisté zůstávají stále na osmé příčce. Další duel čeká svěřence Martince a Růžičky 3. ledna s Kometou Brno. 

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 31. kolo, Hradec Králové, Sparta, hlasy, HC Sparta Praha, Vladimír Růžička, trenér, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Marek Mazanec, HC Kometa Brno, Uwe Krupp, Jakub Sedláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozitivní je, že se nám konečně podařilo dát góly, hodnotil trenér Růžička důležitou výhru Hradce nad Spartou  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.