Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tři výhry v posledních čtyřech zápasech nás musí nakopnout, řekl po vítězství nad Olomoucí Chalupa

Důležité vítězství v boji o postupové pozice si připsali hokejisté Hradce Králové proti Olomouci. Matěj Chalupa dal ve třetí třetině vítězný gól domácích na 2:1 a Východočeši se tak od svého dnešního soupeře odpoutali v tabulce na rozdíl sedmi bodů.

"Bylo to hodně důležité. Olomouc by se na nás jinak dotáhla. Kolem sedmého osmého místa jsou všichni u sebe. Jsme rádi, že jsme jí odskočili," řekl jednadvacetiletý útočník v rozhovoru s novináři.

"Teď jsme vyhráli dva zápasy za sebou a jsme za to strašně rádi," připomněl, že v pátek uspěl tým v Karlových Varech, kde bral dva body za vítězství v prodloužení. "V kabině je hned lepší nálada. Nevím, jestli jsou dvě výhry dobré znamení, ale tři výhry v posledních čtyřech zápasech nás musí nakopnout," přiblížil rozpoložení mužstva Chalupa.

Sám k poslednímu úspěchu přispěl vítězným gólem. Ve třetí třetině ukradl puk vystřelený jedním z olomouckých obránců a vyrazil vpřed. Hostující defenziva nereagovala.

"Od druhé třetiny bylo vidět zlepšení, jenže nestačilo to. Paradoxně vzešla vítězná branka Hradce z našeho tlaku. To nás teď sráží - takové chyby," litoval útočník Olomouce Petr Kolouch.

"Obránce vystřelil, já jsem si puk vzal a pak jsem jen jel pořád rovně. Překvapilo mě, že jsem byl pořád sám," popsal Chalupa situaci, v níž se ukázalo, jak dobrým bruslařem je.

To platilo i o brankáři Janu Lukášovi, jehož Chalupa pokořil blafákem a chytrou střelou mezi betony. "Pan Krátoška mi říkal, že hrozně vyjíždí," prozradil, že se před utkáním radil s asistentem trenéra Alešem Krátoškou. "Proto jsem si ho chtěl hlavně natáhnout a dát mu to mezi nohy," dodal.

Povedlo se - a také proto se nálada v Hradci zlepšuje. "Teď to musíme potvrdit v Champions League," zdůraznil Chalupa. V Lize mistrů se Hradec Králové představí v úterý. V prvním zápase čtvrtfinále přivítá švýcarský Zug s českou hvězdou Janem Kovářem, jenž je mimochodem stejně jako Chalupa bývalým hráčem Plzně.

"Čeká nás hodně dobrý zápas," byl si jistý mladý útočník. "Já osobně jsem se v týmu s Honzou nikdy nesetkal, ale vždycky jsem ho sledoval. Je to neuvěřitelně chytrý hráč," ocenil soka Chalupa.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 24. kolo, Hradec Králové, Olomouc, Chalupa, SK Sigma Olomouc, FC Hradec Králové, Matěj Chalupa, Liga mistrů UEFA, Aleš Krátoška, HC Energie Karlovy Vary, FC Viktoria Plzeň, Jan Kovář, Jan Lukáš, Petr Kolouch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři výhry v posledních čtyřech zápasech nás musí nakopnout, řekl po vítězství nad Olomoucí Chalupa  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.