Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté Hradce si proti Třinci připsali čtvrtou prohru v řadě

Hokejisté Třince vyhráli v 19. kole extraligy na ledě Hradce Králové 4:1 a potřetí za sebou naplno bodovali. Naopak Východočeši si připsali čtvrtou porážku v řadě. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Michal Kovařčík.

Do první šance utkaní se dostali domácí, tečovaná střela Cibulskise ale skončila mimo. V páté minutě byl vyloučený Cingel a Oceláři toho využili k otevření skóre. Pohotovou dorážkou se o to postaral Michal Kovařčík. Při Polanského trestu se do dvou slibných příležitostí dostal Pavlík, Kváču ale nepřekonal. Krátce před koncem první třetiny Slezané své vedení navýšili, po krásné kombinaci bratří Kovařčíků skóroval starší Ondřej.

Ve 23. minutě mohl přidat třetí gól Ocelářů Hrehorčák, Mazance však nepřekonal. Třinečtí následně vcelku jistě bránili náskok a domácím se nedařilo vytvořit si výraznější převahu. V polovině utkání ale po Červeného přihrávce snížil před brankou osamocený Koukal. Tým kouče Varadi inkasoval poprvé po dvou zápasech s nulou. Hosté však dokázali na snížení rychle odpovědět, chybnou rozehrávku využil Hrehorčák.

Východočeši se tlačili do útoku, snažili se zkorigovat výsledek, třinecký obrana a pozorný Kváča ale byli proti. Ve 48. minutě Cibulskis přesilovce trefil jen tyč. Úřadující mistr zápas dovedl zkušeně do vítězného konce, při Vopelkově vyloučení se navíc podruhé trefil Michal Kovařčík. Smůlu domácích v koncovce podtrhnula další tyč po Cingelově střele.

Mountfield HK vs. HC Oceláři Třinec 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Koukal (Červený) – 6. M. Kovařčík (Hrňa), 20. O. Kovařčík (M. Kovařčík), 33. Hrehorčák, 56. M. Kovařčík (Chmielewski, Gernát)  

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Sport, hokej, extraliga, 19. kolo, Hradec Králové, Třinec, FC Hradec Králové, HC Oceláři Třinec, Michal Kovařčík, hokejista, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce si proti Třinci připsali čtvrtou prohru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.