Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město budou ve vedení hokejového Mountfieldu zastupovat Pavel Marek a Denis Doksanský, oba za ANO

Do vedení hokejového extraligového klubu Mountfield Hradec Králové zasednou hradecký radní Pavel Marek (ANO) a hnutím ANO nominovaný Denis Doksanský. V hokejovém klubu má město podíl 50 procent, druhou polovinu vlastní společnost Mountfield. Změny v orgánech by měli akcionáři klubu schválit na nejbližší valné hromadě.

Marek, který v představenstvu vystřídá Vlastimila Ondráčka (Hradecký demokratický klub), již v klubu působí jako člen kolegia prezidenta klubu, kterým je Miroslav Schön. Doksanský nahradí v dozorčí radě klubu bývalého náměstka primátora Milana Jaroše (ČSSD). Doksanský je ředitelem Centra Sion, pod které spadají mateřská, základní a střední škola a další školské aktivity.

Vyzná se v hokeji

„Pan Doksanský se dobře vyzná v problematice hokejového sportu," řekla k jeho nominaci náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). Dodala, že v osobě Doksanského ANO dává možnost podílet se na řízení městských firem i stranám, které v zastupitelstvu nejsou. Doksanský v roce 2014 vedl v Hradci Králové kandidátku STAN, loni nekandidoval. Náměstkyně primátora Věra Pourová (ANO) doplnila, že Doksanský je příznivcem ANO a ANO s ním je v řadě věcí týkajících se školství ve shodě.

V sedmičlenném představenstvu mají Hradec Králové a Mountfield po třech zástupcích. Jedno místo je vyhrazeno pro zástupce sponzora. V šestičlenné dozorčí radě mají Hradec Králové a Mountfield po třech zástupcích.

Největší úspěch bronz

Od roku 2013, kdy klub hraje extraligu, dosáhl Mountfield HK největšího úspěchu v ročníku 2016/17, kdy v extralize obsadil třetí místo. V uplynulé sezoně mužstvo obsadilo páté místo.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield, hokej, vedení, ANO, Pavel Marek, Denis Doksanský, Mountfield Hradec Králové, ANO 2011, Milan Jaroš, Hradecký demokratický klub, ČSSD, Monika Štayrová, Věra Klásková, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město budou ve vedení hokejového Mountfieldu zastupovat Pavel Marek a Denis Doksanský, oba za ANO  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.