Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisty Hradce Králové posílí Lukeš, Jergl, Perret a Kubík

Hokejisty extraligového Hradce Králové posílí brankář Štěpán Lukeš a útočníci Aleš Jergl, Jordann Perret a Adam Kubík. Východočeši zároveň potvrdili, že v klubu končí kapitán Dominik Graňák, další klíčový člen defenzivy Petr Zámorský má naopak i nadále platnou smlouvu.

Mountfield pro příští sezonu mění kompletní složení brankářské dvojice. Již v minulých dnech klub oznámil angažování Marka Mazance, který se vrací ze zámoří. Teď přichází z Chomutova i třiadvacetiletý Lukeš, který v aktuální sezoně působil i v první lize.

"Štěpán u nás podepsal jednoletou smlouvu s možností klubu uplatnit na něj opční právo. Uvidíme, jak bude naše spolupráce vypadat, v případě spokojenosti je možnost jejího prodloužení na delší období," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Trojice hráčů přichází do útoku. Z Pardubic se do Hradce Králové přesune Perret, z Olomouce po nejlepší sezoně v kariéře Jergl a z prvoligového Kladna Kubík.

"Jordann přichází především na přání trenérů, kteří v něm vidí přesně parametry hráče do herního stylu, který chceme také v příští sezoně praktikovat," řekl Kmoníček o čtyřiadvacetiletém francouzském útočníkovi, jenž podepsal roční smlouvu s opcí.

Pětadvacetiletý Jergl uzavřel víceletý kontrakt a i v jeho případě hlavní trenér Tomáš Martinec věří, že mu bude sedět bruslivý herní styl, který chce Mountfield i nadále praktikovat. "Jedná se o relativně mladého útočníka, který letos zazářil v olomouckém dresu. Slibujeme si od něj, že by mohl být produktivním hráčem. Své místo v sestavě si musí najít, ale víme, že v něm potenciál je," uvedl Kmoníček.

Dvacetiletý Kubík se podílel na postupu Kladna do extraligy, teď se pokusí prosadit v kádru Hradce Králové. "Jde o mladého hráče, který má potenciál a mohl by to být příslib do budoucna. Svoje místo v útoku, kde bude konkurence poměrně velká, si ale musí vybojovat," řekl Kmoníček.

Na seznamu hráčů, kteří v týmu nebudou pokračovat, jsou vedle Graňáka a brankářů Brandona Maxwella a Jaroslava Pavelky i také útočníci Juraj Bezúch, Roman Kukumberg a Lucas Lessio.

Podle Kmoníčka, který by měl v klubu v pozici generálního manažera pokračovat do roku 2023, ještě není výčet nových tváří konečný. "Trenéři mají zájem o posílení obranných řad a je nám jasné, že potřebujeme rozdílového hráče do útoku. V tuto chvíli však žádný takový na trhu není. Pokud se nějaký objeví, určitě o tom budeme jednat. Bude ale záležet také na finančních možnostech klubu," uvedl Kmoníček.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Štěpán Lukeš, Jordann Perret, Adam Kubík, Aleš Kmoníček, Dominik Graňák, Petr Zámorský, hokejista, Rytíři Kladno, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Hradce Králové posílí Lukeš, Jergl, Perret a Kubík  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.