Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Hradec byl aktivnější, my byli slabší u mantinelu, přiznal po prohraném derby pardubický kouč Zadina

Hradec Králové vybojoval dramatické vítězství v derby proti Pardubicím. Oskars Batna vstřelil svůj první extraligový gól, ale o výhře Lvů rozhodl až Ralfs Freibergs bombou v prodloužení. Pardubice vyrovnaly pět minut před koncem, ale na vítězství nedosáhly.

Atmosféra v Hradci Králové doslova explodovala radostí, když Oskars Batna vstřelil svůj premiérový gól v extralize a rozpoutal euforii v zaplněné hale. Toto napínavé východočeské derby přineslo fanouškům v hale i u televizí skutečně vzrušující podívanou, zejména ve druhé třetině, kdy emoce jen sršely. Ačkoli Hradec po většinu utkání dominoval, Pardubice se nevzdaly a vyrovnaly až pět minut před koncem základní hrací doby díky přesné trefě Martina Kauta.

Rozuzlení přišlo v prodloužení, kdy se hrdinou stal Ralfs Freibergs, jenž nechytatelnou střelou od modré čáry poslal svůj tým k vítězství a rozradostnil domácí příznivce. "Pardubice mají opravdu skvělý tým, ale snažili jsme se jim nedat prostor na ledě svou aktivní a odvážnou hrou. I když jsme opět promarnili několik šancí, což nás stálo plné tři body, dva jsou pro nás velmi cenné. Chválím celý tým za odvedenou práci," zhodnotil na tiskové konferenci po konci utkání domácí kouč Tomáš Martinec.

Trenér Pardubic ocenil bojovnost svých svěřenců, přestože Hradec Králové měl navrch. "Soupeř byl od začátku aktivnější a my jsme ztráceli souboje u mantinelu, což dalo Hradci tlak do naší brány. Postupně jsme se zlepšovali a třetí třetinu odehráli velmi dobře. Nakonec jsme dali ten potřebný gól a musím vyzdvihnout Romana Willa, který podal výborný výkon a udržel nás ve hře o bod," přiznal pardubický Marek Zadina.

9. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 2:1 v prodl.(1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Batna (Estephan), 61. Freibergs (Perret) - 56. M. Kaut (Vála, R. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík - Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 5976.

Sestavy:

Hradec Králové: F. Novotný - Mudrák, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, T. Pavelka - Dmowski, Tamáši, Perret - Šťastný, Miškář, R. Pavlík - Jergl, Estephan, Batna - Pour, Štohanzl, A. Novotný. Trenér: T. Martinec.

Pardubice: Will - Hájek, D. Musil, Šustr, T. Dvořák, Michal Houdek, Vála, Švec - Radil, Paulovič, Červenka - M. Kaut, T. Zohorna, Smejkal - Vondráček, Mandát, R. Kousal - Herčík, Poulíček, Lichtag. Trenér: Zadina.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem HCHK

Štítky HCHK, HCPCE, extraliga, hokej, derby, Hradec Králové, Ralfs, Zadina, Martinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec byl aktivnější, my byli slabší u mantinelu, přiznal po prohraném derby pardubický kouč Zadina  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.