Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hráči odevzdali maximum, ocenil po vyřazení hradecký trenér Tomáš Martinec

Bookmakeři čtvrtfinále mezi Hradcem Králové a Pardubicemi viděli jako vyrovnanou záležitost a byla. I včerejší pátá bitva. Lvi sice tažení v Enteria Aréně začali rychlým gólem, jenže Dynamo drželo krok a nakonec se po výsledku 3:2 radovalo z postupu. Mysleli si na víc, nakonec pro hradecké zbylo v sezóně osmé místo. Dynamo má zajištěný minimálně bronz.

Naplněná Enteria Aréna viděla včera další z vyrovnaných soubojů letošního čtvrtfinále play off extraligy. Bohužel pro hradecké se šťastným koncem pro domácí tým. "Myslím, že dnes to byl asi nejotevřenější hokej v celé sérii. Hrálo se nahoru dolů, byla tam spousta šancí na obou stranách, také spousta chyb. V závěru za stavu 2:2 jsme měli své šance ten zápas vyhrát, ale bohužel jsme je neproměnili a chvíli před koncem jsme dostali gól, na který už jsme nedokázali reagovat. Chtěl bych hráčům poděkovat. Vážím si toho, že v té sérii odevzdali od prvního zápasu maximum a myslím, že takovému týmu, jaký letos Pardubice mají, byli více než vyrovnaným soupeřem. Pardubicím gratulujeme a přejeme jim hodně štěstí do další fáze play off," uvedl hradecký lodivod Tomáš Martinec.

 „Byl to otevřený hokej nahoru – dolů. Byly tam i chyby z obou stran, prostě podobný zápas jako v celé sérii. Na konci v oslabení nám bylo ještě hodně ouzko, kluci ale čtyři na šest skvěle odehráli. Šli si za tím celou sérii, celý dnešní zápas. Chtěl bych jim hrozně poděkovat za celou sérii, oddřeli každý zápas a každý zápas jsme věřili, že se hraje celých šedesát minut až do konce, což se nám potvrdilo a Hradec jsme zlomili. Byli jsme aktivnější, gól jsme si vždy zasloužili a jsme hrozně rádi, že jsme to dnes ukončili a nemusíme už do Hradce. Obrovský dík a kredit do kabiny, samozřejmě hodně těžká série. Věděli jsme, co nás čeká, potvrdilo se to a jsme hrozně rádi, že jsme postoupili," řekl šťastnější ze dvou hlavních trenérů na střídačkách včerejšího duelu pardubický Marek Zadina.

V hradecké kabině zavládl smutek. "Takovému gigantovi v Česku jsme dokázali vzdorovat naší urputnou hrou. Se*e mě to, řeknu to narovinu, jak to je. Asi tak bych to zhodnotil. Chyběl vždy gól, nějaký šťastný odraz. Nebyli jsme o nic horší, ale samozřejmě soupeř vyhrál zaslouženě, o tom žádná. Bojovali jsme, musíme si to s trenéry vyhodnotit, co udělat lépe, abychom v play off zdolávali i takové giganty," zhodnotil po zápase hradecký Oliver Okuliar.

Pro Lvy končí tažení před branami semifine. Dál jde Dynamo.  Čtvrfinálové boje ale běží dál. Večer se střetne Brno s Litvínovem a Třinec s Českými Budějovicemi. "Jak se znám, myslím, že se spíš budu dívat na hokej v televizi (směje se). Hokej mě baví natolik, že bych na něj dokázal koukat i ho hrát každý den. Nějaké limity samozřejmě jsou a pachuť občas mám, ale natolik to miluji, že si v neděli pustím play off," dodal Okuliar.

Pardubičtí hokejisté, kteří mají v sezóně za cíl zisk titulu, rozhodně dovolenou nemají.  „Do půlnoci se můžeme radovat, ale od neděle už máme v hlavě semifinále. Je dobře, že máme dostatek času na odpočinek a přípravu," ví přesně autor rozhodující branky pátého čtvrtfinále Jan Mandát.

Branky a nahrávky: 17:30 Vála (Hájek, Sedlák; 5/5), 25:55 Vondráček (Poulíček, Mandát; 5/5), 54:24 Mandát (Vondráček; 5/5) – 01:46 Miškář (Estephan, Ouellet-Blain; 5/3), 33:10 Jergl (5/5). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Blažek, Lederer. Diváci: 10194. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 32:25 (11:10, 12:8, 9:7). Zblokované střely: 14:24. Hity: 9:5. Vhazování: 21:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Dynamo Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek – Pánik, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček.

Mountfield HK: Pařík – Freibergs, Ouellet-Blain, Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Jank – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Klima, Jergl – Eberle, Estephan, Šťastný – Pavlík, Lalancette, Miškář.

Ohodnoť článek

Foto HCHK

Štítky hokej, extraliga, hchk, hcpce, Pardubice, Hradec Králové, semifinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči odevzdali maximum, ocenil po vyřazení hradecký trenér Tomáš Martinec  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.