Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Hradec Králové a Mladá Boleslav si vyměnily obránce Pavlíka za Pláňka

Extraligové hokejové kluby Hradec Králové a Mladá Boleslav se domluvily na výměně obránců Filipa Pavlíka a Martina Pláňka. Pavlík se stal nově hráčem Bruslařů, Pláněk zamířil na východ Čech. Kluby o tom informovaly na svých oficiálních stránkách.

Jedenatřicetiletý Pavlík působil v Hradci Králové od roku 2017 a týmu pomohl k vítězství v základní části i postupu do finále play off v minulé sezoně. Teď sám požádal o výměnu. "Letošní sezona se však nevyvíjela podle našich, ale ani Filipových představ. Filip byl nespokojený se svým vytížením a požádal nás o možnost trejdu. Tato možnost se naskytla právě ve spojení s Martinem Pláňkem, který projevil velký zájem se vrátit do Hradce Králové," uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Odchovanec Třebíče, který s Litvínovem získal před osmi lety extraligový titul, doposud v nejvyšší soutěži odehrál 581 zápasů s bilancí 67 branek a 137 asistencí. Více než polovinu - 362 - Pavlík absolvoval v hradeckém dresu.

O rok starší Pláněk v Hradci Králové již působil, před svým příchodem do Mladé Boleslavi v roce 2018. "Martin v našich barvách strávil pět a půl sezony, což už dneska něco znamená. Děkujeme mu za veškerou odvedenou práci. Plaňas se vrací domů, takže mu přejeme mnoho úspěchů a aby byl spokojený," řekl sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc.

Odchovanec Znojma v extralize odehrál doposud o pět zápasů více než Pavlík - 586. Nastřílel v nich 41 branek a přidal 118 asistencí. V Hradci Králové Pláněk strávil pět sezon.

Oba hráči by se v nových dresech měli představit v nedělních zápasech 22. kola extraligy. Hradec Králové se představí v Pardubicích, Mladou Boleslav čeká utkání v Kladně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Mladá Boleslav, Pavlík, Pláněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové a Mladá Boleslav si vyměnily obránce Pavlíka za Pláňka  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.