Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lvi hlásí posilu, kanadský hokejista vystuží hradeckou ofenzivu

Hokejisté Hradce Králové mají novou posilu do ofenzivy, do extraligového kádru přibyl 26 letý kanadský útočník Giorgio Estephan, poslední dva roky hrál za Litvínov.

Mountfield HK hlásí první změnu v kádru během extraligového ročníku 2023/24 a do svého kádru přivádí novou tvář do ofenzivy. Tou je šestadvacetiletý kanadský útočník Giorgio Estephan, rodák z Edmontonu v Čechách působil v posledních dvou letech, nyní si vyzkouší své druhé extraligové angažmá. 

Produktivní útočník prošel hokejovou výchovou ve svém rodném Edmontonu, odmalička tak navštěvoval i zápasy tamních Oilers. Do NHL se i přes úspěšný draft nakonec nikdy nepodíval, a tak se před ročníkem 2021/22 vydal do Evropy. A to rovnou do České republiky, kde se stal posilou Litvínova. A na severu Čech během dvou let ukázal svou kvalitu a produktivitu. Za dva ročníky totiž nasbíral 83 kanadských bodů, a hlavně v přesilovkách patřil mezi extraligovou špičku.

Už v posezonním období měl královéhradecký Mountfield o šikovného kanadského centra zájem. Tehdy to však ještě nevyšlo. Po krátké anabázi ve finském celku JYP se však Giorgio Estephan vrací zpět do Česka. Nikoliv však do Litvínova, ale do Hradce Králové.

Příchod nového hráče do týmu komentuje generální manažer východočeského celku Aleš Kmoníček. „Již delší dobu sháníme kvalitního centra a pevně věřím, že jsme ho našli právě v Giorgiovi. Již po minulé sezoně jsme vedli s ním a jeho agentem jednání o možném příchodu, ale Giorgio chtěl zkusit jinou soutěž. Jsem rád, že se naskytla nová příležitost, a že jsme se poměrně rychle dohodli na kontraktu až do konce sezony 2024/25. Čekáme, že zkvalitní naši ofenzivu a především produktivitu, s kterou máme od začátku sezóny problémy,“ říká představitel Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Ohodnoť článek

Foto HCHK

Štítky HCHK, posila, extraliga, ČR, Hradec Králové, Giorgio Estephan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvi hlásí posilu, kanadský hokejista vystuží hradeckou ofenzivu  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.