Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pro rodinu není lepší místo než Hradec, dojímal se v dopise loučící se Radek Smoleňák

Hokejista Radek Smoleňák se po šesti letech loučí s hradeckým klubem. Stal se novou posilou kladenských Rytířů. 36 letý hokejista se zapsal do srdcí hradeckých fanoušků. S nimi se rozloučil dopisem.

Emoce zaplavily sociální sítě. Fanoušci se loučí se svou hvězdou, veteránem Radkem Smoleňákem, který odchází do Kladna. Během šestiletého působení v hradeckých barvách nasázel v Tipsport extralize 94 gólů, během sedmi sezon odehrál 279 extraligových bitev v hradeckém dresu, barvy Lvů hájil i na Spenglerově poháru nebo v Lize mistrů. A stal se výraznou osobností klubu i celého města.

"Díky za vše kapitáne! Za Tvého působení v Hradci jsme zažili největší historické úspěchy. Jsi navždy Hradečák. Věřím, že Kladnu ještě hodně pomůžeš. Ať se daří," napsal na Facebooku klubu jeden z fanoušků Kuba Havlíček.  "Je škoda, že odchází takový srdcař a kapitán s velkým K, přeji mnoho zdravíčka celé rodině a určitě Kladnu pomůže. Kladno si zaslouží hrát klidný střed tabulky. V Hradci budeš vždy vítán, děkujeme za vše, co jsi pro Mountfield udělal," přidala komentář Andrea Netušilová. Ani Radek Smoleňák na fanoušky nezapomněl a sepsal jim dopis.

Milí Hradečáci,

nadešel čas, který jsem doufal, že nepřijde tak brzy. Po šesti nádherných sezonách končím v hradeckém dresu. Vždy jsem se snažil nechat na ledě pro náš tým maximum a nebylo nic hezčího než vyhrát zapas a slavit ho s Vámi na ledě při děkovačkách.

Zažili jsme spolu toho tolik, že nevím, kde začít. Finále Ligy mistrů, cesty vlakem do Grazu a Berlína, vítězství v základní části, stříbrná medaile, Vaše chorea, chorály, podpora, vyprodané stadiony, vyvolávání mého jména, slyšet Sweet Caroline po vstřeleném gólu, zkrátka vzpomínky, na které NIKDY nezapomenu, a já bych Vám za ně chtěl upřímně od srdce moc poděkovat. Vážím si každé vteřiny, kdy jsem mohl nosit hradecký dres, navíc jako kapitán.

Nesmím zapomenout ani na výborné spoluhráče, trenéry, maséry, doktory a lidi, kteří pracují pro Mountfield HK. Vám všem patří také obrovský dík za to, jak jste mi moji karieru udělali lehčí a krásnější.

Děkuji také za to, jak jste mě i moji ženu Hanku přijali. Měli jsme to štěstí tu vychovávat naše malé dva kluky Samuela a Dominika a nedokážu si představit pro rodinu lepší místo, než je město Hradec Králové. Cítili jsme se tu jako doma díky Vám všem a věřím, že se sem budeme rádi vracet i v budoucnu.

Po loňské divoké sezoně se z mého zdravotního hlediska cítím zdravý, plný energie a chtěl bych dále pokračovat a být platným členem kádru a nastupovat pravidelně, bohužel tu letos pro mě není místo, a proto jsem se rozhodl jít dál a vrátit se domů do mého mateřského klubu Rytíři Kladno, kde jsem začínal jako malý. Doufám, že mu vrátím to, jak mě připravil do velkého hokeje, a také doufám, že Kladno posuneme v tabulce výš, kam dle mého názoru patří.

Týmu Mountfieldu HK a klukům přeji a fandím samozřejmě nadále, generálnímu manažerovi Aleši Kmoníčkovi i zástupci spolumajitele Miroslavu Schönovi děkuji za mnohaletou důvěru a podporu, kterou bych přál každému hráči.

A Vy Hradečáci, Mechováci, věřte mi, že zůstanete navždy v mém srdci…

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem HCHK

Štítky Smoleňák, loučení, hokejista, hchk, ČR, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro rodinu není lepší místo než Hradec, dojímal se v dopise loučící se Radek Smoleňák  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.