Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tým ukázal charakter, dřel, uznal sílu stříbrných Lvů kouč Martinec

Bojovnost hradeckým hokejistům nechyběla, ani srdce. Přesto to na zlato nestačilo. Lvi získali v letošním ročníku extraligy stříbro, finálovou sérii prohráli s Třincem 2:4 na zápasy a fanoušci Ocelářů slavili až do rána čtvrtý titul v řadě.

Pohádka a sen hradeckých hokejistů skončil v šestém finálovém zápase extraligy. "Jsme hrozně zklamní a smutní. Věřili jsme, že sérii vártíme do Hradce. Bohužel jsme dostali první gól, to jsme nechtěli. Tým ale ukázal charakter a dřel," přiznal po rozhodující bitvě trenér Lvů Tomáš Martinec.

Cela kabina věděla, že je titul blízko a zároveň daleko. Stříbro ocení, ale až později. "Je to trochu smíšené, protože cítíme, že jsme na Třinec měli. Přišlo, že jsme měli i víc sil. Není to tak, že bychom čtyřikrát prohráli a ani si něťukli. Měli hrozně zkušený tým, každý rok hrají finále. My jsme do toho naopak šli jako úplní nováčci, učili jsme se za pochodu. Byla to jedna z věcí, která nakonec hrála pro Třinec, zkušenosti. Vyhráli zaslouženě, porazili skvělé týmy. Na druhou stranu v hodně věcech jsme je přehrávali a věděli jak na ně. Bohužel, naše práce kolem brány, hlad po gólech a nešikovnost dát gól nás odsoudily na druhé místo," řekl po zápase Radek Smoleňák.

Třineckou úspěšnou éru odstartoval navrátilec Petr Vrána. Slaví čtvrtý titul v řadě. "Ve mně to není. Každý z nás je kousek skládačky a sešlo se to. Charakter kluků je rozhodující. Starší kluci, co tady jsou, odvádí neskutečnou práci, a tohle je výsledek,"  uznal sílu týmu po zisku zlaté medaile Petr Vrána.

Fanoušci Ocelářů několikrát volali po změně na trenérském postu, teď by se měli Zdeňku Motákovi omluvit. Osmapadesátiletý kouč dovedl Třinec k dalšímu titulu. Co podle něj rozhodlo? "Bojovnost, obětavost, maximální zkušenost a také maximální chuť vyhrávat. To mužstvo chce vyhrávat," řekl novinářům během oslav na stadionu Zdeněk Moták.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook HCHK

Štítky HCHK, stříbro, hokej, extraliga, Hradec Králové, Lvi, medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tým ukázal charakter, dřel, uznal sílu stříbrných Lvů kouč Martinec  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.