Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradec Králové má proti Vítkovicím třetí pokus na postup do finále

Hokejisté Hradce Králové se budou snažit na třetí pokus vybojovat v sérii proti Vítkovicím historický postup do finále extraligy. Svěřenci trenéra Tomáše Martince nastoupí ve čtvrtek na domácím ledě, kde v neděli za stavu 3:0 na zápasy podlehli 1:2. Semifinálový souboj se jim nepovedlo završit ani v úterý v Ostravě, kde prohráli v třetím nejdelším zápase historie domácí nejvyšší soutěže 2:3 v druhém prodloužení. Zápas v ČPP Aréně začne zítra v 17:00.

Východočeši při třetí semifinálové účasti zatím dvakrát promarnili možnost překonat svůj nejlepší výsledek z roku 2017, kdy získali bronz. O pokračování série v pátém duelu rozhodl v čase 98:59 slovenský obránce Patrik Koch. "Musíme odjet s hlavou nahoře a připravit se na další zápas," řekl Martinec.

Doufá, že jeho tým udělá poslední krok. "Hrajeme o finále play off a hráči vědí, že to máme pořád ve svých rukách. Zrovna tak vědí, že je čeká další těžký zápas a zase budou rozhodovat maličkosti. Únava je na obou stranách a uvidíme, kdo má více sil," prohlásil Martinec.

V úterý se vrátil do sestavy Mountfieldu po dvou zápasech Aleš Jergl. Mimo hru jsou další útočníci Lukáš Cingeľ a Jakub Lev, v Ostravě nehráli Marek Zachar a kapitán Radek Smoleňák. V druhém prodloužení po nešťastné srážce se spoluhráčem Matějem Chalupou musel odstoupit ze hry obránce Bohumil Jank. "Věřím, že bude zpátky," doplnil Martinec.

"Kluci ze sebe vydali hodně sil, ale pořád jich máme hodně. Je to i o únavě, je to play off a každý zápas je na krev. Ale hráči mají nějakou vidinu a za tím jdou. Musíme rychle zregenerovat. To vítězství jsou pro nás legální povzbuzující léky. S tím tam chceme jet a znovu zopakovat tak kvalitní výkon," uvedl kouč Vítkovic Miloš Holaň.

Sérii ze stavu 0:3 v play off české extraligy ještě nikdo neotočil. Vítkovice by si v případě čtvrteční výhry vynutily sobotní rozhodující sedmý duel doma. Vyrovnat z 0:3 na 3:3 dokázaly dva týmy. V roce 2007 se to podařilo Znojmu ve čtvrtfinále proti Pardubicím, ale v rozhodujícím souboji Východočeši vyhráli 5:0. Předloni v semifinále dotáhla takovou ztrátu Sparta proti Liberce, ale nakonec doma podlehla 1:2.

"Dokázali jsme z toho ještě udělat dobrou sérii, ale v kabině si říkáme, že to bude válka až do konce. My jsme připraveni," řekl kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš. Po jednozápasovém trestu se může vrátit do sestavy Ostravanů lotyšský útočník Roberts Bukarts. "Vyhráli jsme bez něho, kluci to dokázali a o sestavě se rozhodneme. Uvidíme," uvedl Holaň.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky HC Vítkovice Ridera, Mountfield Hradec Králové, finále, Tomáš Martinec, Miloš Holaň, Patrik Koch, Extraliga ledního hokeje, HC Sparta Praha, Orli Znojmo, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové má proti Vítkovicím třetí pokus na postup do finále  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.