Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vítkovice zdolaly Hradec Králové v prodloužení a snížily v semifinále na 2:3

Hokejisté Vítkovic zvítězili v pátém utkání semifinále play off extraligy doma nad Hradcem Králové 3:2 v prodloužení a snížili stav série na 2:3. V čase 98:59 dovršil dokonalý obrat Ostravanů ze stavu 0:2 obránce Patrik Koch a rozhodl třetí nejdelší zápas v historii domácí nejvyšší soutěže. Mountfield neproměnil ani druhý postupový mečbol. Šestý zápas se bude hrát ve čtvrtek od 17:00 v Hradci Králové.

Délka duelu překonal sedmé finále z roku 2013, v kterém vyhrála Plzeň ve Zlíně 4:3 v 2. prodloužení v čase 96:15. Rekordem je 113 minut a 51 sekund dlouhý pátý zápas předkola také z roku 2013, kdy Vítkovice vyhrály v Českých Budějovicích 3:2 v 3. prodloužení. Druhé místo patří s časem 103:28, v kterém loni zvítězila Sparta doma na Libercem 5:4 ve 3. prodloužení v pátém čtvrtfinále.

Vítkovice se musely obejít bez lotyšského útočníka Robertse Bukartse, který dostal trest na jeden zápas. V sestavě ho nahradil Švéd Tobias Lindberg. V brance zůstal Lukáš Klimeš, který ve čtvrtém utkání v Hradci Králové dostal poprvé v letošním play off přednost před jedničkou Aleše Stezkou a vychytal výhru 2:1. Do brankoviště Mountfieldu se poprvé od úvodního duelu čtvrtfinále vrátil Fin Henri Kiviaho místo Matěje Machovského. Po dvouzápasové pauze nastoupil útočník Aleš Jergl a poprvé v play off dostal příležitost bek Michael Gaspar. Mimo hru zůstali kapitán Radek Smoleňák a další forvard Marek Zachar.

Hned v úvodu vyzkoušel Kiviaha bekhendovým pokusem Mueller, ale šance v utkání dlouho chyběly. V čase 11:51 se hosté radovali z vedení. Kevin Klíma z pravého kruhu zamířil do bližšího horního rohu branky Klimeše, jemuž zakryl výhled obránce Stehlík. V 16. minutě už měl Hradec dvoubrankový náskok. Perret obkroužil útočné pásmo, na modré čáře si vyměnil puk s Gasparem a přes stínícího Jergla skóroval. V závěru úvodní části mohl po Gewieseho přihrávce snížit Lakatoš, ale minul odkrytou branku.

Do druhé třetiny nahradil Klimeše Stezka a domácí se snažili zvrátit nepříznivý vývoj. V 26. minutě šel sice jako první v zápase pykat na trestnou lavici domácí Kalus, ale v oslabení se dostal před hradeckého gólmana Lakatoš. Nepřekonal jej i kvůli Blainově faulu.

Východočeši odolali při Rosandičově trestu a v 37. minutě mohli zvýšit. Werek trefil z levého kruhu bližší tyč. Při Jerglově trestu se v čase 37:44 už Ostravané dočkali snížení. Stehlík našel před brankou Kotalu, který bekhendem zasunul puk za Kiviaha.

Vítkovice ve 47. minutě využily i další početní výhodu při Rosandičově trestu. Kalus ještě před Kiviahem neuspěl, ale o chvíli později hosté nedokázali dostat puk z obranného pásma, Mueller nabil na pravý kruhu Lakatošovi, který se trefil k bližší tyči. Při hře čtyř proti čtyřem nevyužili domácí chvilkový tlak, na druhé straně prověřil Stezku Okuliar. I třetí duel série hraný v Ostravě dospěl do prodloužení.

V nastavení se Hradec ubránil při vyloučení Okuliara. Stezka kryl Jerglovu nebezpečnou střelu z úhlu. V 75. minutě neproměnil šanci Klíma. Hradecký gólman vyřešil situaci po Kochově nahození před dorážejícím Dejem.

V 87. minutě musel s krvavým zraněním na ruce na ošetření čárový rozhodčí Špůr. Po neplánované pauze měli po dvou šancích Jarůšek a Koch, na druhé straně projel puk brankovištěm po Rosandičově akci a potom pálil Klíma. Další prodloužení nedopustil Koch, který projel po levé straně a překonal Kiviaha.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield Hradec Králové, HC Vítkovice Ridera, Patrik Koch, semifinále, Lukáš Klimeš, Michael Gaspar, HC Škoda Plzeň, PSG Zlín, Madeta Motor České Budějovice, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovice zdolaly Hradec Králové v prodloužení a snížily v semifinále na 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.