Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Možná bylo dobře, že jsme si prošli krizí, říká hradecký Klíma

Dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by tato sezona pro hokejisty Hradce mohla být v nějakém pozitivním ohledu rekordní. Jakmile však brankou Kevina Klímy zdolali Plzeň, zajistili si deváté plnohodnotné vítězství v řadě a přepsali klubovou historii.

Mountfield už dvakrát zaznamenal osm výher za sebou. V obou případech to bylo během minulého ročníku, kdy Východočeši opanovali základní část extraligy. Paradoxně nyní, tedy v sezoně, která pro ně nezačala zdaleka ideálně, nasbírali devět vítězství v řadě.

"Vůbec jsme o tom nemluvili. Určitě jsme rádi, že máme rekord, ale musíme pořád pokračovat tak, jak hrajeme," řekl po těsné výhře 2:1 nad Plzní útočník Kevin Klíma. Právě on se postaral o rozhodující moment, když devět minut před koncem třetí třetiny ukončil hradecké trápení v přesilových hrách.

"Museli jsme v nich zrychlit kombinaci a hlavně držet pospolu. Plzeň byla ze začátku aktivní, my jsme hráli čtvrtý zápas v týdnu, tak to bylo trošku cítit. Všichni kluci ale makali a hráli obětavě pro tým," chválil Klíma.

Ke čtyřem výhrám v uplynulém týdnu dovedla hokejisty Hradce i velká bojovnost. V zápasech po reprezentační přestávce viditelně přitvrdili. "Takhle na konci sezony týmy vždycky přitvrdí. Každé utkání dopadlo těsným výsledkem, teď rozhoduje každý detail," podotkl Klíma.

Hradec Králové má v souboji o čtvrté místo stále navrch o čtyři body před Libercem. Dalšímu konkurentovi z Třince už se po porážce v Litvínově přímý postup do čtvrtfinále vzdaluje. "Vysloveně se teď díváme jenom na sebe a na svou hru. Nesoustředíme se na to, jak hrají jiné týmy, a nekoukáme ani na tabulku," reagoval Klíma.

Týmová pohoda je nicméně znát jak na herním projevu a odvaze hráčů, tak na každodenní náladě v kabině. "Každý je víc v klidu a uvolněnější. Nesmíme na to ale myslet, aby nás to potom nezabrzdilo," doplnil hradecký útočník.

Pod Bílou věží už jen musí věřit, že v play off vydrží déle než po loňském historickém počinu. Hradečtí tehdy skončili hned ve čtvrtfinále na Mladé Boleslavi. "Minulou sezonu jsme neměli takovou krizi, byli jsme pořád v pohodě. Letos jsme ze začátku moc nevyhrávali a nehráli náš styl. Možná pro nás ale bylo dobré, abychom si tím prošli. Doufám, že takhle budeme hrát do konce," uvedl Klíma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 48. kolo, Hradec Králové, Plzeň, Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Možná bylo dobře, že jsme si prošli krizí, říká hradecký Klíma  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.