Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejový Hradec přivedl dalšího gólmana, do služby se hlásí Machovský

Z Hradce Králové do Pardubic odchází gólman Jan Růžička a Lvi už mají náhradu. Do kádru Mountfieldu se bude snažit zapracovat Matěj Machovský.

Po sedmnácti odchytaných zápasech opouští Jan Růžička hradecký tým. Jeho post zaujme pro zbytek aktuálního ročníku devětadvacetiletý Matěj Machovský, jenž předčasně skončil ve finském týmu KalPa.

 „Současná situace ohledně Růži není jednoduchá. Jeho působení v našem klubu neprobíhá podle jeho ani našich představ. Mrzí mě to o to více, že se jedná o charakterního a pracovitého kluka. Situace se však vyvinula tak, že jsme se snažili s ohledem na jeho další kariéru a již podepsanou brankářskou dvojici pro příští sezonu najít určitý kompromis, který by byl dobrý pro všechny strany. Když se objevil klub, který projevil o Honzu zájem minimálně pro zbytek letošního ročníku, zintenzivnili jsme jednání ohledně příchodu brankáře, jenž doplní Henriho Kiviaha. Každopádně chci Honzovi poděkovat za jeho působení v našem klubu a popřát mu hodně štěstí a především zdraví v jeho další hokejové kariéře,“ uvedl generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Matěj Machovský je brankář s bohatými zkušenostmi ze zámoří, KHL, reprezentace i extraligy. V loňském ročníku nastupoval za Spartu Praha a Dinamo Riga, letos odchytal 13 duelů ve finském mužstvu KalPa. Pro nadcházející měsíce se však vrací zpět do Česka, tentokrát do hradeckého Mountfieldu.

Opavský rodák by se měl k týmu připojit v průběhu středy. „Měli jsme vytipováno více brankářů, ale někteří se nakonec rozhodli zůstat ve svých klubech a jiní nebyli svými kluby uvolněni. Byli jsme samozřejmě i ve spojení s Matějem a jeho agentem. Vzhledem k tomu, že trvalo nějakou dobu ukončení jeho smlouvy ve Finsku, definitivní dohodu jsme učinili až den před koncem přestupního období. V Matějovi získáváme do konce letošní sezony zkušeného brankáře, který se na působení v našem klubu moc těší,“ dodává k brankářské otázce generální manažer.

Ohodnoť článek

Foto HCHK

Štítky Mountfield Hradec Králové, Matěj Machovský, Jan Růžička, HC Dynamo Pardubice, KalPa, hokej, Aleš Kmoníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový Hradec přivedl dalšího gólmana, do služby se hlásí Machovský  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.