Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do tendru na stavbu fotbalového stadionu se přihlásilo několik zájemců

S desátou hodinou dopolední vypršel zájemcům o stavbu multifunkčního fotbalového stadionu v Hradci Králové termín pro odevzdání žádostí o účast v soutěži. Přihlásilo se několik zájemců. Jejich jména a počet bude možné zveřejnit až s oznámením výběru nejvhodnější nabídky.

„Máme zájemce, to je hlavní. Žádostí o účast v zadávacím řízení přišlo hned několik, většina z nich, jak to u velkých tendrů bývá, na poslední chvíli. Každopádně je to pro nás další důkaz, že zadávací podmínky jsou nastavené dobře a zájemci jsou připraveni s nimi pracovat,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Tendr je čtvrtý v pořadí a Hradec Králové ho vypsal 4. září. Termín pro odevzdání žádostí o účast byl původně do 5. října. Město ho posunulo kvůli změně zadávacích podmínek.

Kolik se přihlásilo účastníků a o koho jde je s ohledem na probíhající zadávací řízení neveřejné. „Zveřejnění těchto údajů by v krajním případě mohlo znamenat předčasný konec celé zakázky, avšak vzhledem k tomu, že tyto údaje znají především členové hodnoticí komise, kteří předem deklarovali, že stavbu stadionu podporují, tak tento scénář nepředpokládám,“ doplňuje primátor.

V současné době bude následovat posouzení splnění podmínek účasti v zadávacím řízení. Účastníci, kteří je splní budou v druhém kole tendru vyzváni k podání předběžných nabídek.

„Po posouzení předběžných nabídek budou následovat jednání s účastníky zadávacího řízení, jejichž předmětem bude vylepšení návrhů ve prospěch zadavatele, tedy města. Následně pak budeme účastníky vybízet k finálnímu podání nabídek, které budou poté vyhodnoceny,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha

Přípravné práce na novém stadionu by mohly být v případě úspěšného tendru zahájeny v prvním čtvrtletí příštího roku.

Stavba nového stadionu se připravuje přes patnáct let

Město chystá stavbu polorozbořeného stadionu více jak patnáct let. Podle radnice by měl po dokončení splňovat kategorii UEFA 4. Na stadionu by se tedy mohly odehrávat mezinárodní utkání. Měl by splňovat také požadavek na multifunkční arénu. Její kapacita by měla být nejméně osm tisíc diváků.

Zakázka je vypsaná metodou Design and Build, tedy Navrhni a postav. Základní požadavky radnice na velikost a funkce stadionu jsou dané. Smlouva s vítěznou firmou by mohla být uzavřena na jaře roku 2021. Na projektování a stavbu bude mít firma dva roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mmhk.cz

Štítky fotbalový stadion, tendr, zájemci, 600 milionů korun, přihlášky, Hradec Králové, výběrové řízení, Alexandr Hrabálek, UEFA, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do tendru na stavbu fotbalového stadionu se přihlásilo několik zájemců  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.