Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Votroci přehráli Příbram a postoupili do osmifinále MOL Cupu

, aktualizováno 9. října 2020, 20:36

Fotbalisté Příbrami skončili v domácím poháru MOL Cup ve třetím kole. Na hřišti druholigového Hradce Králové dnes prohráli 1:2 po prodloužení. V normální hrací době skončil zápas 1:1, o postupu Východočechů rozhodl v 94. minutě Pavel Dvořák.

Příbram je čtvrtým celkem nejvyšší soutěže, který byl v této pohárové sezoně vyřazen. V prvním kole nečekaně vypadl ligový nováček Pardubice s divizním Kolínem. Ve druhém kole Zlín prohrál na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí a ve třetím kole Karviná nestačila na druholigovou Vlašim.

Hradec mohl jít do vedení už v prvním poločase, ale Kodeš po standardní situaci v nastavení trefil pouze břevno. Domácí záložník se dočkal po necelé hodině hry, kdy se prosadil po závaru v soupeřově vápně a skóroval hned při prvním startu za Hradec.

"Nejsem rodilý střelec, takže to byl snový debut. Jsem rád, že jsem pomohl a klobouk dolů, jak to kluci odmakali," řekl Petr Kodeš v rozhovoru pro klubovou televizi. "Bylo to náročné, byly tam emoce, souboje. Příbram měla kvalitu, byl to super zápas. O to je cennější, že jsme postoupili," dodal.

V 75. minutě dostal míč za obranu střídající Boakye a poslal zápas do prodloužení. V něm se už po čtyřech minutách po individuální akci prosadil střelou z hranice vápna Dvořák. "Vyřadili jsme prvoligového soupeře a byla to pro nás super konfrontace. Vidíme, že mezi spodkem první ligy a týmy, co jsou nahoře ve druhé lize, není takový rozdíl," řekl Pavel Dvořák.

Hosté srovnat nedokázali a potvrdili, že v nové sezoně se trápí. V pěti ligových kolech získali jen bod. Hradec naopak v novém ročníku druhé nejvyšší soutěže ještě neprohrál. "Jsme rádi, že jsme dokázali porazit ligový tým, na kterém bylo vidět, že není v dobrém rozpoložení, a že naše šňůra pokračuje dál," uvedl trenér Hradce Zdenko Frťala.

Autoři | Foto FCHK.cz

Štítky Sport, fotbal, pohár, ČR, 3. kolo, Příbram, FOTO, 1. FK Příbram, MOL Cup, FC Hradec Králové, Pavel Dvořák, Petr Kodeš, FC Fastav Zlín, MFK Karviná, FK Pardubice, Kolín, Ústí nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Votroci přehráli Příbram a postoupili do osmifinále MOL Cupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.