Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradečtí Votroci sehrají odpoledne zápas s Příbramí. Další utkání dostala stopku

Sportovní kluby napříč republikou musí reagovat na nově vydaná vládní opatření. Nejinak tomu je i u fotbalistů Hradce Králové. Ti se dnes od 15. hodin popasují na domácím trávníku Pod lízátky s Příbramí. Další zápasy budou i pro ně pasé.

Paradoxem je, že od pondělí příštího týdne jsou kvůli koronavirovým opatřením pozastaveny na dva týdny ligové fotbalové soutěže. Naproti tomu, se ale mohou hrát mezinárodní zápasy. Podle vedení první a druhé ligy to s ohledem na jejich přísná protiepidemiologická opatření ve fotbale nedává smysl.

Vedení klubu hradeckých Votroků si závažnost situace uvědomuje, je ale stejného názoru. „Nařízení samozřejmě musíme respektovat, nicméně jsme toho názoru, že profesionální fotbal dosud dělal vše pro to, aby nákaze předcházel, a byl ve svém snažení velmi úspěšný. Proto nám jeho zákaz připadá přinejmenším nelogický,“ říká mluvčí klubu Michal Petrák.

Tréninky fotbalistů budou ale probíhat i nadále. „Tréninky plánujeme, konkrétní formu ale momentálně nedokážeme specifikovat, protože se opatření mění každou hodinou. Například ráno jsme obdrželi informaci, že nesmíme používat vnitřní prostory stadionu (šatny, sprchy a podobně) dopoledne to bylo povoleno,“ doplňuje mluvčí.

Jelikož by měl soutěžní ročník končit až příští rok v květnu, možností, jak dohrát neuskutečněná utkání, bude dost. „Záleží na tom, jak dlouho bude trvat zákaz,“ říká mluvčí.

Kluby investovaly a investují do opatření nemalé sumy

Ligová fotbalová asociace včera zdůraznila, že kluby už teď investují nemalé peníze do opatření. Hráči i další členové jsou testováni před každým utkáním. V některých týmech dokonce i častěji. K záchytu infekce a jejímu dalšímu šíření, tak dochází okamžitě.

„Všichni vnímáme hrozbu významných nárůstů nakažených osob ve společnosti. Rozumíme nutnosti na přechodnou dobu zakázat účast diváků na stadionu. Vlastní omezení konání zápasů ale dle našeho názoru postrádá opodstatnění," uvedl předseda asociace Dušan Svoboda.

I u týmu hradeckých fotbalistů probíhá testování každý měsíc. Žádný případ koronaviru se zatím neobjevil.

Dnešní zápas Hradce s Příbramí bude vysílán živě

Utkání 3. kola MOL Cupu, ve kterém přivítají Votroci na Malšovickém stadionu 1. FK Příbram, se odehraje už v 15:00. Původně byl zápas plánován na 17:00. Z důvodu vládních nařízení se odehraje bez diváků. Na klubovém webu budou moci fanoušci sledovat alespoň živý stream.

Ohodnoť článek

Foto fchk.cz

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, Příbram, Malšovice, fotbalový stadion, Pod lízátky, 1. FK Příbram, fotbalista, Michal Petrák, MOL Cup, Dušan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Votroci sehrají odpoledne zápas s Příbramí. Další utkání dostala stopku  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.