Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel fotbalista Čišovský, který trpěl nemocí ALS. Bylo mu 40 let

Bývalý fotbalista Plzně Marián Čišovský je po smrti, bylo mu pouhých čtyřicet let. Slovenský obránce a dvojnásobný vítěz české ligy bojoval od roku 2014 s nevyléčitelnou nemocí ALS, tedy amyotrofickou laterální sklerózou. V noci na dnešek jí podlehl. O jeho úmrtí informoval plzeňský klub. Na stejnou nemoc jako Čišovský, zemřel před pěti lety i bývalý premiér a předseda ČSSD Stanislav Gross.

"Viktoriáni, dnes je ten nejsmutnější den. S těžkým srdcem musíme oznámit, že nás navždy opustil Marián Čišovský. Upřímnou soustrast celé viktoriánské rodině," uvedli Západočeši na twitteru.

Čišovský do Plzně zamířil před devíti lety z rumunského Temešváru, předtím získal tři tituly na Slovensku. Za Viktorii odehrál v lize 64 zápasů a vstřelil 12 branek. Dvakrát se s ní představil v základní skupině Ligy mistrů. Nastupoval i za slovenský národní tým, v jehož dresu si připsal 15 startů. S reprezentací do 21 let se zúčastnil olympijských her v Sydney 2000. V dresu Viktorie slavil jak mistrovský titul, tak i Superpohár.

Soutěžní zápas Čišovský naposledy odehrál v březnu 2014. Poté podstoupil operaci kolena, po níž se ještě pokoušel rozehrát s plzeňskou juniorkou, další plány ale zhatila zákeřná nemoc. Přesto Čišovský zůstal součástí plzeňského týmu a jeho číslo 28 bylo stále na soupisce.

Na jeho úmrtí zareagovaly prvoligové kluby včetně Sparty a Slavie. "S hlubokým smutkem jsme přijali zprávu o smrti Mariána Čišovského. S krutou nemocí bojoval statečně a odhodlaně, přesně tak, jak jsme ho znali i ze hřiště. Čest jeho památce. Upřímnou soustrast a hodně sil jeho rodině, spoluhráčům a fanouškům," napsala Sparta, která se dnes ve 3. kole nadstavbové skupiny o titul představí právě v Plzni.

"Zpráva, která nás donutí uvědomit si, že jsou na světě důležitější věci než góly, rivalita a vzájemné zápasy. Slavia vyjadřuje upřímnou soustrast rodině i všem přátelům Mariána Čišovského," uvedla mistrovská Slavia.

K přání úpřímné soustrasti, se připojili i hradečtí Votroci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto fcviktoria.cz

Štítky Marián Čišovský, fotbalista, Plzeň, smrt, Liga mistrů, nemoc, amyotrofická laterální skleróza, FC Viktoria Plzeň, ČSSD, Stanislav Gross, SK Slavia Praha, FK Viktoria Žižkov, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel fotbalista Čišovský, který trpěl nemocí ALS. Bylo mu 40 let  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.