Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavba fotbalového stadionu v Hradci Králové se zkomplikovala. Firma na jeho správu odstoupila od zakázky

Dost velkou komplikaci v projektu, má teď Hradec Králové. Od zakázky odstoupila společnost IKO INVEST, která měla dělat kontrolu v zadávací dokumentaci pro soutěž a dohlížet na samotnou stavbu a koordinovat ji. Firma přitom vyhrála s nabídkovou cenou 7,8 milionu bez DPH.

Společnost, kterou schválila v tendru 14. dubna rada města, oznámila, že s městem smlouvu neuzavře. Má k ní výhrady. „Jedná se o velmi nestandardní a neseriózní přístup, kterým firma nejen zkomplikovala celou situaci, ale také přidělala práci řadě lidí, kteří na přípravách stavby fotbalového stadionu usilovně pracují," říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. Město teď zvažuje varianty, jak pokračovat dál ve výběrovém řízení na správce. Rozhodnuto by mělo být ke konci příštího týdne. Výběrové řízení na firmu, která stadion postaví, by zatím nemělo být ohroženo. „Na přípravách tendru na stavební firmu pokračujeme, termín jeho vyhlášení zatím zůstává, tedy v červnu,“ dodává Bláha.

Město stavbu fotbalového svatostánku na místě nevyhovujícího všesportovního stadionu připravuje více jak 15 let. Maximální cena má být 605 milionů korun bez DPH.

Město vypíše zakázku metodou Design and Build, tedy navrhni a postav. Město si určí svoje požadavky na velikost a funkce stadionu. Vybraný dodavatel stadion vyprojektuje a postaví. Stadion by měl splňovat podmínky pro mezinárodní utkání. Kapacita stadionu by tedy měla být nejméně 8000 míst. Stadion také bude muset splňovat požadavek na multifunkční arénu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto fchk.cz

Štítky fotbalový stadion, správce, Hradec Králové, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba fotbalového stadionu v Hradci Králové se zkomplikovala. Firma na jeho správu odstoupila od zakázky  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.