Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po půl roce tu je opět východočeské derby

Dlouho očekávaný zápas sezóny je konečně tu. V rámci 29. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže se utkají dva tradiční soupeři. Čtvrtý Hradec Králové, který má při dobré konstelaci naději na baráž a sedmé Pardubice.

„Nečeká nás nic lehkého. Ale atmosféra, kterou derby mívají, bude pro kluky motivující, aby odevzdali maximum svých schopností. Soutěž se blíží k závěru, každý bude chtít ze sebe dostat poslední zbytek sil,“ burcuje před derby trenér Frťala.

Toto utkání může být pro Votroky zlomové, pokud prohrají mohou se jejich barážové naděje ztratit v nenávratnu. Svěřenci trenéra Frťaly mohou do zápasu, ale vstoupit s dobrým pocitem, poslední utkání dokázali na domácí půdě vyhrát s přehledem 2:0.

Pardubice mají svoji pozici o poznání horší. V posledních dvou kolech druhé nejvyšší fotbalové soutěže vybojovali dvě remízy. Minulou neděli bojovali urputně s Táborskem, ale přestřelka nakonec nenašla vítěze a skóre se tak zastavilo na číslech 3:3. K tomu všemu předešlá utkání mluví jednoznačně pro Hradec Králové. Pardubičtí hráči si na podzim odvezli z Hradce Králové čtyř gólový výprask. Tentokrát se ovšem hraje v Pardubicích a na domácí půdě jsou Perníkáři silní.

Hradečáky můžete přijet podpořit na stadión Pod Vinicí. Match započne v 15:00.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, Pardubice, Hradec Králové, okres Tábor

Po půl roce tu je opět východočeské derby  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.