Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Postup Budějovic se odkládá, Hradec doma zvítězil 1:0

V rámci 26. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže třetí Hradec Králové doma přivítal lídra tabulky z Českých Budějovic, který mohl za příznivé konstelace slavit postup. Ani jeden z předpokladů Dynamu ovšem nevyšel. Nedokázali porazit domácí Votroky a i druhá Jihlava doma s přehledem zvítězila.

Od začátku utkání bylo poznat, že se jedná o střetnutí dvou celků z předních míst v tabulce. Vysoké tempo hry bylo umocňováno duněním bubnů. Hradec se v prvních minutách lépe prosazoval na útočné polovině soupeře a diktoval rychlé tempo hry.

Dobrý vstup do zápasu začal brzy nést první ovoce. Ve čtvrté minutě vyslal obránce Otto Urma do prostoru před bránou centr, který na prsou zpracoval Vlkanova a nabídl šanci Zorvanovi. S jeho následnou střelou si ale poradil brankář hostí Staněk. Od třicáté minuty se převaha Votroků začala vytrácet a hra se vyrovnala. Ještě před tím pálil mimo Kateřiňák a nevyužil ani šance ve třicáté minutě.

O pár chvil později, poprvé v zápase, hráči Budějovic vystrčili drápy. Hradecké obraně utekl Brandner a hnal se do šance. Brankář domácích Ottmar duchapřítomně vyběhl, tím zúžil střelecký úhel, a i s následnou střelou si poradil. Ve třicáté šesté minutě musel Ottmar vytahovat nenápadný centr, který se snášel k hornímu okraji branky.

Až ve čtyřicáté první minutě zvedl „lízátka” ze sedaček Filip Zorvan. Zůstal zapomenutý v prostoru před brankou budějovického Jindřicha Staňka. Tam ho našel lobem Kopečný. Zorvan se nabízené šance nezalekl a míč uklidil k pravé tyči. Na konci prvního poločasu tedy Hradec Králové vedl 1:0

I do druhého poločasu Votroci vstoupili gólově. Po přímém kopu se míč z klubka hráčů dostal míč na kopačky Adam Vlkanova a poslal ho za záda brankáře Dynama. Radost svěřenců trenéra Frťaly, ale přerušil zvednutý praporek, který signalizoval offside. O pár vteřin později překonal na druhé straně hřiště Ottmara budějovický Brandner, i jeho gól ovšem nebyl uznán kvůli offsidu.

S jednogólovým vedením se Hradec nechtěl smířit. Náskok Votroků mohl zvýšit v padesáté sedmé minutě Šípek. Vybojoval míč na útočné polovině a hnal se sám do šance. S jeho střelou si ovšem brankář Staněk dokázal poradit výborným zákrokem. Tím tlak domácích zdaleka neskončil. Pár chvil poté vystřelil Kateřiňák, zřejmě chtěl pouze prověřit pozornost Staňka, protože to nebyla dělovka, kterou od něho dobře známe.

V závěru zápasu se v tutové šanci ocitl opět útočník Jakub Šípek a byl opět neúspěšný. Trefil pouze brankáře Dynama, ten si tak připsal další úspěšný zákrok. Fanouškům Votroků ještě zatrnulo v osmdesáté šesté minutě, ale s šancí si poradil brankář a kapitán Ottmar. Hradec Králové porazil ve 26. kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže hráče Českých Budějovic 1:0.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, FC Vysočina Jihlava, Jindřich Staněk, Adam Vlkanova, Filip Zorvan, Jakub Šípek, Otto Urma

Postup Budějovic se odkládá, Hradec doma zvítězil 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.