Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Generálku Votroci zvládli, Živanice odjely s třígólovým přídělem

Fotbalisté Hradce Králové byli od prvních minut lepším týmem a plnili roli favorita. Proti zástupci ČFL se svěřenci kouče Zdenka Frťaly prosadili hned třikrát. Postupně se trefil Kateřiňák, Leibl a z pokutového kopu Ďurděvič. Penaltu zahrával také Adam Vlkanova, ale ten neproměnil.

Hned v první minutě přihrával Vlkanova na Urmu, který ve vyložené příležitosti ze šesti metrů mířil do tyče. Hned vzápětí si vypracoval další velkou možnost Adam Vlkanova, jenž z blízkosti hlavičkoval nad. O pět minut později se opět dostal do šance Otto Urma, tentokrát ho skvěle vychytal strážce hostující svatyně.

Hezkou střelou se prezentoval i Da Silva, avšak tomuto pokusu chyběla přesnost. Ve 21. minutě mohl stav nedělního duelu otevřít Fahrudin Ďurděvič, na kterého propadl centr Leibla. Jeho tvrdá střela z deseti metrů pořádně zaměstnala brankáře Hrnčíře. Poté se připomněli i hráči Živanic, pěknou akci Štěpánka vyřešil bravurním zákrokem gólman Radim Ottmar. Ve 31. minutě se diváci dočkali první branky. Na středu šestnáctky byl faulován Jukl, k exekuci trestného kopu se postavil Jiří Kateřiňák a jeho umístěná střela proletěla hostující zdí k levé tyčce, 1:0.

Následně po rohovém kopu Leibla hlavičkoval těsně nad útočník Da Silva. Votroci se druhé branky dočkali v samotném závěru první půle. Z levé strany centroval Adam Vlkanova a míč z první uklidil do sítě Michal Leibl, 2:0.

V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky ideálně centroval Urma, ale nikdo z Votroků nedokázal kulatý nesmysl z malého vápna propasírovat do branky. V 59. minutě byl v pokutovém území faulován Kopečný. Nařízenou penaltu proměnil zkušeně Ďurděvič, 3:0. V 75. minutě postupoval po krásném uvolnění sám na brankáře Firbacher, ten ovšem z lehkého úhlu minul pravou tyč.

V samotném závěru byl v pokutovém území stažen Urma a sudí Pavel Orel nařídil druhou penaltu. K exekuci se postavil Vlkanova a míč poslal metr nad hostující branku. Pak ještě z pětadvaceti metrů napřáhl Ďurděvič, jeho pumelici vytáhl gólman Volšík s vypětím všech sil. Poté ještě nebezpečně hlavičkoval Finěk, ale míč z brankové čáry vykopl jeden z hráčů Živanic. Hradečtí fotbalisté tak úspěšně zakončili poslední utkání zimní přípravy a připisují si výhru 3:0.

FC HRADEC KRÁLOVÉ - TJ SOKOL ŽIVANICE 3:0

Branky: 31. Kateřiňák, 44. Leibl, 60. Ďurděvič z PK. 

Rozhodčí: Orel - Bečvář, Říha. 

ŽK: 0:1.

FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný (60. Finěk), Kvída (60. Janoušek), Plašil (60. M. Černý), Urma – Jukl (60. Šípek) – Vlkanova, Ďurděvič, Kateřiňák (60. Firbacher), Leibl – Da Silva.

TJ Sokol Živanice: Hrnčíř (46. Volšík) – Pánek, Staněk, Buriánek, Hundák, Gašpar (46. Holec), Štěpánek (60. Ferčák), Nikodém (46. Pánek), Košťál, Motyčka, Petrus.

Tisková zpráva | Zdroj FC Hradec Králové

Štítky fotbal, Votroci, příprava, Živanice, Adam Vlkanova, Jiří Kateřiňák, Michal Leibl, FC Hradec Králové, Česká fotbalová liga, Da Silva, Radim Ottmar, Otto Urma, Česká obec sokolská

Generálku Votroci zvládli, Živanice odjely s třígólovým přídělem  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.