Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Blíží se první mezinárodní utkání na malšovickém stadionu, fotbalistky přivítají Bosnu

Dva měsíce od otevření nového stadionu v Hradci Králové se tady odehraje mezinárodní utkání. V rámci fotbalové Ligy národů se česká reprezentace žen střetne s Bosnou a Hercegovinou.

Nový stadion byl navržen tak, aby se tady mohla hrát mezinárodní utkání a je to tady. Do malšovické arény dorazí fotbaistky Bosny a Hercegoviny, které vyzvou v rámci Ligy národů svěřenkyně trenéra Karla Rady. „Započneme novou etapu mezinárodních zápasů na našem malšovickém stadionu. Znamená to, že nám FAČR dal důvěru a také otevření se pro další velké zápasy. Město pošle volné vstupenky na školy, zveme děti základních a středních škol, také žáky z UHK, ale i členy městských organizací,“ řekla Hradecké Drbně primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová.

Multifunkční stadion se v Hradci Králové otevřel teprve nedávno, nyní ho čeká ostrý test. „Je to splnění toho cíle, co jsme si dali, aby tento stadion splňoval parametry mezinárodního utkání. Nepředpokládáme, že by bylo úplně vyprodáno. Prozatím je český rekord 3200 diváků a my se budeme snažit ho překonat,“ slibuje generální manažer FC Hradec Králové Richard Jukl.

Naše reprezentantky vstoupily do Ligy národů dvěma výhrami, v záři si svěřenkyně trenéra Karla Rady poradily se Slovinskem a s Běloruskem. Nyní národní tým sehraje dva duely s Bosnou a Hercegovinou, která je v tabulce překvapivě druhá se čtyřmi body. „Tím, že tým přišel o spoustu individualit, tak se stmelil širší kádr. Z týmu je cítit společná chemie, jde si za svým cílem,“ řekla hráčka AC Sparta Praha Aneta Dědinová.

Utkání Česko – Bosna a Hercegovina se odehraje v hradecké aréně 31.10. od 17 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Patrik Jandejsek

Štítky fotbal, A tým, ČR, Bosna a Hercegovina, Hradec Králové, FCHK, Springerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se první mezinárodní utkání na malšovickém stadionu, fotbalistky přivítají Bosnu  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.