Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Votroci doma přivítají Viktorku, výhra je může vyšvihnout do čela tabulky

Do Hradce Králové zamíří v 9. kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže Viktoria Žižkov. Votroky může výhra posunout do čela tabulky. Pražský klub ale přijede s posilami. Díky spolupráci se Slávií má na soupisce mnoho talentů na hostování. Nedělní utkání vypukne v 15 hodin.

Hradecké Votroky čeká v neděli odpoledne domácí zápas. V devátém kole ligy změří síly s pražskou Viktorkou. Ta s sebou přiveze několik talentů z Edenu. “Hrají fotbal založený na kombinaci, přišli tam na hostování někteří hráči ze Slavie, začíná to být znát,“ charakterizuje soupeře Zdenko Frťala, hlavní trenér Votroků.

Viktorii Žižkov se v první třetině sezóny zatím příliš nedaří. S jednou výhrou, čtyřmi remízami a třemi prohrami z osmi zápasů drží třinácté místo tabulky. Přesto trenér Frťala pražský kádr nepodceňuje. Hostující mladíci ze Slavie podle něj rostou kolem zkušených hráčů, kteří na Žižkově působí hlavně v obraně a záloze.

„Každý trenér si chce vytvořit základní osu, tu Žižkov má. Stoper Švejdík, v záloze Podrazký, Bazal, Volek...“ vypočítává Frťala. I on však bude mít v neděli k dispozici téměř celý kádr. Chybět bude pouze Michal Trávníček a Martin Matoušek. Oba trápí vazy v koleně.

Votroci budou chtít doma navázat na úspěšný zájezd do Jihlavy, odkud minulý víkend přivezli všechny tři body. „To, co jsme předvedli tam, hlavně co se týče pracovitosti, je základní předpoklad úspěchu. Věřím, že doma to napodobíme,“ dodává Frťala.

Votrokům patří aktuálně třetí místo se sedmnácti body. Stejně bodů, a o zápas víc, má aktuálně druhá Jihlava. Na prvním místě je pak budějovické Dynamo s osmnácti body. Votroci tedy mohou pohlížet po první příčce.

Autoři | Foto Facebook FC Hradec Králové

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, Viktoria Žižkov, zápas, FC Viktoria Plzeň, FK Viktoria Žižkov, Zdenko Frťala, trenér, SK Slavia Praha, FC Vysočina Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, Stadion Eden, Michal Trávníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Votroci doma přivítají Viktorku, výhra je může vyšvihnout do čela tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.