Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Disciplinárka prošetří rasismus fanoušků Hradce vůči teplickému Gningovi

Ligová fotbalová asociace (LFA) odsoudila rasistické chování některých fanoušků Hradce Králové vůči teplickému hráči tmavé pleti Abdallahu Gningovi při sobotním utkání 11. kola nejvyšší soutěže. Případ na čtvrtečním zasedání prošetří disciplinární komise LFA.

Senegalec Gning se stal terčem rasistických urážek od několika osob v Mladé Boleslavi, kde má Hradec Králové domácí azyl po dobu výstavby vlastního stadionu. "Votroci" porazili Teplice 4:1, přestože hráli od 30. minuty v oslabení po vyloučení Petra Rybičky.

"Pevně věříme, že se jednalo o ojedinělý projev individuálních jedinců, což však nijak nesnižuje vážnost situace. Takové osoby na ligových stadionech rozhodně nemají své místo," uvedla LFA v prohlášení na svém webu.

Na chování královéhradeckých příznivců možná jako první veřejně upozornil Gningův spoluhráč Tomáš Kučera na svém twitteru. "Takovou míru rasismu jsem na stadionu dlouho nezažil. Nadávky typu: negře, čmoude, běž jíst banány na zápase, kde je cca 500 lidí, vše je vidět a slyšet i ze hřiště. A klub či pořadatel nic neřeší. Ostudný," napsal teplický záložník krátce po zápase.

Hradec Králové se vůči rasismus vymezil. "Klub jakékoliv rasistické projevy zcela odsuzuje a distancuje se od nich i od kohokoliv, kdo by se k nim uchýlil. Pokud by se informace o těchto projevech v utkání se "Skláři" potvrdily, je klub připraven reagovat," uvedli Východočeši na svých internetových stránkách.

Klub vyčká na případné upozornění na rasismus od delegáta utkání. "V průběhu duelu byli fanoušci hlasatelem v Lokotrans Aréně vyzváni k tomu, aby fandili slušně, nicméně to nebylo na popud informace o rasismu. Další kompetence byly v pravomocích hlavního arbitra a hlavního pořadatele. Rozhodčí na hrací ploše žádné takové chování v průběhu střetnutí nezaznamenal a zápas ani nepřerušil," uvedl Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto LFA

Štítky Sport, fotbal, první, 11. kolo, Hradec Králové, Teplice, Gning, LFA, disciplinární, rasismus, Petr Rybička, Tomáš Kučera, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Disciplinárka prošetří rasismus fanoušků Hradce vůči teplickému Gningovi  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.