Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecké sportovní kluby jsou v mínusu. Fotbal šest, hokej 14 milionů korun

Prvoligový fotbalový klub Hradec Králové a extraligový hokejový Mountfield skončily v uplynulém účetním roce ve ztrátách 5,98 milionu korun a 13,87 milionu korun. Na dnešním jednání zastupitelstva Hradce Králové to ve zprávě finančního výboru zastupitelstva řekl zastupitel Lubomír Štěpán (KSČM). Ve fotbalovém klubu je město jediným akcionářem, hokejový vlastní napůl se společností Mountfield.

U fotbalového týmu se ztráta týká účetního období od 1. července 2021 do 30. června 2022. Za tu dobu podle Štěpána dostal od města dotace 37,8 milionu korun, z nichž nejvyšší ve výši 20,4 milionu šla na vrcholový sport. Vlastní příjmy klubu činily 53,15 milionu korun. Celkový rozpočet tak činil 90,9 milionu. Téměř šestimilionovou ztrátu klub uhradí podle Štěpána z výnosů předchozích let.

Společnost Mountfield HK v účetním období od 1. května 2021 do 30. dubna 2022 vykázala výnosy 144,6 milionu korun a náklady 158,5 milionu. Téměř čtrnáctimilionovou ztrátu by podle Štěpána měli formou doplatku klubu uhradit jeho akcionáři, tedy město a firma Mountfield. Zastupitelé vzali zprávu finančního výboru s výsledky hospodaření obou klubů na vědomí.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Sport, fotbal, hokej, správa, hospodářství, první, extraliga, Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, FC Hradec Králové, Lubomír Štěpán, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké sportovní kluby jsou v mínusu. Fotbal šest, hokej 14 milionů korun  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.