Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Čeští hokejisté dnes vyrazí na Karjale proti Švédům. Hradecký Filip Hronek bude asistentem kapitána

Český hokejový tým dnes vstoupí do turnaje Karjala v Helsinkách. Jejich prvním soupeřem budou Švédové. Svoji premiéru si na lavičce odbude nový kouč Filip Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem. V sestavě nechybí ani Filip Hronek z hradeckého Mountfieldu, který bude dělat asistenta kapitánovi Tomáši Zohornovi.

Dnes půjde o první utkání národního týmu od 9. února, kdy na Švédských hrách ve Stockholmu porazil Rusko 4:3 po samostatných nájezdech. Zápas začne o půl druhé odpoledne.

Při přípravě musely stačit realizačnímu týmu materiály z minulé sezóny. Máme z ní nějaké video, z něhož vycházíme. Švédové jsou silní na kotouči, praktikují celoplošný hokej, budou určitě hrát agresivně. Jsou také silní individuálně, výborní při hře pět na čtyři," řekl asistent trenéra Martin Straka.

Zároveň doplnil, že se hráči musí dobře nachystat, protože půjde o náročné utkání. „Švédové mají opravdu skvělé hokejisty. Výborné mobilní beky, útočníky, kteří umí jeden na jednoho. Bude to určitě těžké utkání, ale doufám, že ho zvládneme," dodal.

Dres s kapitánským céčkem oblékne na letošním Karjala Cupu útočník Tomáš Zohorna. Jeho asistenty byli zvoleni obránci Jakub Jeřábek a Filip Hronek z Hradce Králové. V brance by měl být Patrik Bartošák. Dominik Hrachovina má odchytat sobotní duel s Finskem.

Hronek byl v pondělí v izolaci

Filip Hronek musel pondělí strávit v izolaci, kvůli hraničním hodnotám výsledků testu na koronavirus. Od finské hygieny ale nakonec dostal povolení trénovat.

„Filip je nadstandardní hokejista. Měl jsem možnost ho vidět. Strašně moc se zlepšil. Mobilní, výborné zakončení z jedničky, skvělá nahrávka. Pohyblivý moderní bek, který zaútočí, ale zároveň se hned otočí a umí bránit. Už je to opravdu kompletní obránce," ocenil Straka. Podle něj by mohl být právě Hronek jednou i stabilním kapitánem národního mužstva. „Myslím, že ano. Zatím se poznáváme, ale myslím, že to v něm určitě je."

Hronek je jedním z hráčů, kteří kvůli přerušení domácích soutěží postrádají zápasovou praxi. Na turnaj se ale o to víc těší. „Nároďák je nejvíc, co asi jde. Uvidíme ve čtvrtek, jak rychle se nám povede chytit ten zápasový rytmus, který řada z nás nemá. Při tréninku to ale zatím bylo všechno v pohodě," podotkl Filip Hronek.

ČTĚTE TAKÉ: Do nominace na Karjalu se dostal hradecký hokejista Filip Hronek. V širší nominaci je Marek Mazanec​

Loni Češi Švédy porazili

V loňském roce porazili Češi na Karjale Švédy 3:1 a šlo o čtvrtou výhru svěřenců trenéra Miloše Říhy staršího za sebou. Na prosincovém Channel One Cupu v Moskvě zvítězili Švédové 3:1 a v únoru na Švédských hrách ve Stockholmu zvítězil domácí výběr 2:1.

Předpokládaní sestava českého týmu proti Švédsku

Bartošák - Jeřábek, Galvas, Mozík, Klok, Hronek, Moravčík, Kubíček, Svozil - H. Zohorna, T. Zohorna, Nestrašil - Lenc, O. Roman, Ordoš - R. Koblížek, M. Špaček, Smejkal - Myšák, Červený, Š. Stránský.

Program turnaje Karjala 2020

Čtvrtek 5. listopadu:
13:30 Česko – Švédsko
17:30 Finsko – Rusko

Sobota 7. listopadu:
12:30 Švédsko – Rusko
16:30 Finsko – Česko

Neděle 8. listopadu:
12:30 Česko – Rusko
16:30 Finsko – Švédsko

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com/narodnitym

Štítky Helsinky, Karjala, Filip Hronek, Hradec Králové, národní tým, hokejista, Martin Straka, Mountfield Hradec Králové, Jokerit Helsinky, Jaroslav Špaček, Filip Pešán, Rusko, Finsko, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští hokejisté dnes vyrazí na Karjale proti Švédům. Hradecký Filip Hronek bude asistentem kapitána  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.