Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisty Hradce Králové čeká na domácím trávníku rozjetá Vlašim

Hradečtí Votroci mají za sebou zápasy proti prvním dvěma celkům tabulky, s Brnem i v Pardubicích brali po bodu. Do konce letošního ročníku druhé nejvyšší soutěže už je čekají jen zápasy proti soupeřům, kteří jsou v pořadí pod nimi. Dnes zavítá na stadion v Malšovicích Vlašim, která bude chtít ukořistit pátou výhru v řadě.

„Určitě to bude mít vliv na jejich psychiku a sebevědomí,“ upozorňuje kouč Zdenko Frťala, který bude před dnešním utkáním s Vlašimí znovu skládat sestavu. Chybět bude vykartovaný Jakub Martinec a Jakub Šípek. Do hry se naopak můžou vrátit František Čech s Kristianem Zbrožkem, kteří se odpykali trest v derby.

Frťala už bude moci zřejmě počítat i s uzdraveným Jiřím Kateřiňákem, který překonal problémy se svalem. „Neřekl bych, že mám zamotanou hlavu. V závěru soutěže jsou takové změny normální,“ konstatuje s klidem Frťala.

Votroci musí zabrat. Vlašim vyhrála poslední čtyři zápasy a vzdálila se bezprostředním bojům o záchranu. „Určitě to bude mít vliv na jejich psychiku a sebevědomí. Vede je k tomu poctivá defenziva a nebezpečné protiútoky. To bude hlavní část přípravy na soupeře,“ upozorňuje hradecký hlavní trenér.

Zároveň také věří v podporu fanoušků. I přes zákaz byli hradečtí příznivci slyšet na derby v Pardubicích a svému týmu tak pomohli k zisku cenného bodu. „V Pardubicích jsme fanoušky cítili, doufáme, že nás přijdou povzbudit i proti Vlašimi,“ apeluje na dvanáctého hráče kouč.

Zápas s Vlašimí začíná na Malšovickém stadionu dnes v 17:00. Díky pondělnímu rozvolnění ministerstva zdravotnictví v souvislosti s epidemií koronaviru, už může na stadion 1000 návštěvníků. 

Ohodnoť článek

Foto fchk.cz

Štítky fotbal, Fortuna Národní liga, Votroci, Hradec Králové, Vlašim, Pardubice, Brno, Malšovice, Zdenko Frťala, Jakub Martinec, Jakub Šípek, František Čech, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Hradce Králové čeká na domácím trávníku rozjetá Vlašim  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.