Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Pardubicích chtějí závodit s diváky, nejspíše od konce června

Nejslavnější český překážkový dostih Velká pardubická by se měl uskutečnit dle tradice druhou říjnovou neděli. Pořadatelé z Dostihového spolku počítají s tím, že na Taxisův příkop se bude letos nabíhat 11. října, ale sezona začne kvůli koronavirovým opatřením se zpožděním, nejspíše až začátkem léta. Dostihový spolek nechce závody bez fanoušků a usiluje alespoň o omezený počet diváků.

Překážková sezona měla v Pardubicích začít v tomto týdnu v pátek 8. května, ale kvůli současné epidemiologické situaci byl zahajovací mítink odložen. Ke změně termínu dojde i v případě první kvalifikace na Velkou pardubickou, která se měla konat 23. května.

"Jsme připraveni odběhnout plánované mítinky v pozdějších termínech. Vrcholem bude jubilejní 130. Velká pardubická," uvedl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller v tiskové zprávě. "Změny nikdo vyloučit nemůže, ale pracujeme s tím, že termín Velké pardubické by se měnit neměl," řekla manažerka spolku Kateřina Anna Nohavová a doplnila, že poprvé závodit by se mohlo koncem června.

Organizátoři doufají, že zvládnou i s náhradními termíny letošní plánované mítinky. Před Velkou pardubickou by se proto měly odjet všechny čtyři kvalifikace.

Každopádně ale chtějí v Pardubicích závodit před diváky. "To je mimo jiné klíčové pro jednání s obchodními partnery, jejichž podpora tvoří významnou a důležitou část rozpočtu jednotlivých dostihových dnů. A proto s ohledem na finanční náročnost, velikost akce a potřebné technické zajištění preferujeme tuto variantu," řekl Müller.

Navíc upozornil, že limit účastníků na sportovní akci (100 lidí od 11. května) neumožňuje pořádat v pardubických podmínkách mítink ani bez diváků. "Když spočítáme, kolik koní v Pardubicích startuje a kolik lidí se kolem nich pohybuje, dostaneme se vysoko nad tento limit," uvedl Müller. Vedle žokejů a trenérů jsou na dostizích mimo jiné ošetřovatelé - vodiči, rozhodčí, zdravotníci po celé dráze, veterináři či technický personál včetně týmu zajišťujícího videozáznam mítinku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dostihové závodiště Pardubice

Štítky Velká pardubická, diváci, koronavir, Pardubice, Jaroslav Müller, Dostihový spolek a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pardubicích chtějí závodit s diváky, nejspíše od konce června  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.