Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hokejová extraliga má být kvůli koronaviru přerušena do 29. března

, aktualizováno 11. března 2020, 15:18

Zástupci extraligových hokejových klubů se dnes rozhodli, že letošní sezonu zatím neukončí. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru, se play off i předkolo jen odkládají do 29. března. Pak se bude situace vyhodnocovat znovu. Návrh bude zítra schvalovat výkonný výbor hokejového svazu.

Stát včera zakázal po jednání Bezpečnostní rady státu, pořádání akcí s účastí více než 100 osob. To ale nejsou všechny kluby schopné splnit. Pokud se tato podmínka změní do 29. března, mělo by se dohrát 30. března předkolo a od 1. dubna odstartuje čtvrtfinále. Jestli se nezmění, bude extraliga předčasně ukončena.

"Kluby rozhodnutí přijaly s tím, že předkolo, v němž jsou obě série 1:1 na zápasy, by se dohrálo jedním rozhodujícím utkáním u těch týmů dle rozpisu soutěže (tedy ve Zlíně a v Karlových Varech). Následně po dni volna by 1. dubna navázalo čtvrtfinále ve zkrácené verzi na tři vítězství. Stejným způsobem by se pokračovalo dál tak, abychom byli schopni soutěž dohrát," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček.

Včera se ještě odehrály bez diváků druhé zápasy předkola mezi Olomoucí a Zlínem a Hradcem Králové a Karlovými Vary. Konaly se i druhé zápasy předkola první ligy Poruba - Jihlava a Slavia - Třebíč. O osudu první ligy v současné době jednají kluby se svazem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Hokejová extraliga, přerušení, koronavir, Extraliga ledního hokeje, COVID-19, PSG Zlín, HC Energie Karlovy Vary, Bezpečnostní rada státu, HC Slavia Praha, Mountfield Hradec Králové, HC Olomouc, HC Dukla Jihlava, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová extraliga má být kvůli koronaviru přerušena do 29. března  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.