Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Někdo půjde dneska v Hradci na fotbal, někdo na hokej, stihnout se dá obojí

Na tuhle neděli se chystají v Hradci Králové do akce desítky policistů. Zajistit by měli dohled nad fotbalovými a hokejovými fanoušky. Ve střehu budou i členové antikonfliktního týmu.

Pro fotbalové i hokejové fanoušky je dnešek svátkem. Od 15:00 se utkají fotbalisté FC Hradce Králové s pražskou Spartou a od 19:20 bude následovat hokejové derby klubu Mountfield HK s Dynamem Pardubice. Na obě utkání je vyprodáno a je jasné, že město pod Bílou věží zaplní tisíce fanoušků. 

Policie je ve střehu, v ulicích budou členové z pořádkové, kriminální, cizinecké i dopravní služby. "Naším cílem bude dohlédnout na bezpečnost v celé krajské metropoli. Po celý den budeme monitorovat nejen příjezd fanoušků a jejich příchod na oba stadiony, ale také jejich následný odjezd," ředitel krajské policie Petr Sehnoutka

V neděli čeká Votroky fotbalový svátek. Pod Lízátka dorazí pražská Sparta. Černobílý klub chce příznivce hradeckých fotbalistů bavit již před vstupem do Malšovické arény, proto chystá speciální fanzónu, do níž mohou fanoušci Východočechů zavítat od 13:00. Akci podpoří i Dopravní podnik. Kdo se ve vozech MHD prokáže permanentkami FC Hradec Králové a mobilními nebo tištěnými vstupenkami, jede zdarma. Konkrétně od 13 do 15  hodin a od 17 do 18 hodin. 

Pro oba tábory fanoušků platí zákaz užití pyrotechniky ve městě. "Její porušení lze postihnout podle zákona o některých přestupcích. Použití pyrotechniky během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj navíc upravuje od loňského roku i změna zákona o odpovědnosti za přestupky, která umožňuje důsledněji trestat používání pyrotechniky na sportovních akcích, ale také například divácké násilí na stadionech," řekla Hradecké Drbně policie Magdaléna Vlčková.

Na fotbal nebo na hokej?

Celkem hlasovalo129 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto FCHK

Štítky fotbal, hokej, Hradec Králové, hchk, fchk, fanoušek, policie, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J M

Chybí tam možnost, Jdu na jeden zápas, druhý nestíhám.

Neděle, 8. října 2023, 10:56Odpovědět

ANKETA: Někdo půjde dneska v Hradci na fotbal, někdo na hokej, stihnout se dá obojí  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.