Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bajkeři mohou do Dvora Králové vyrazit na singletrack, modrý trail se právě otevírá

Od začátku dubna budou moci bajkeři zase začít naplno využívat královédvorský Modrý trail, který je vybudován v lokalitě nad nemocnicí. 

„Podle provozního řádu je trail přístupný od 1. dubna, nicméně prosíme bajkery, aby s ohledem na nepříznivé počasí, které vládlo v uplynulých dnech, počkali a nechali trasu vyschnout, jinak hrozí její vážné poškození,“ upozornil místostarosta Jan Helbich.

Trať je dlouhá přes 850 metrů. Modrá barva značí nejlehčí obtížnost, trail tak zvládnou projet i méně zdatní cyklisté včetně rodin s dětmi. Start trasy se nachází nedaleko křižovatky lesních cest nad nemocnicí a její konec ústí k Vrchlického ulici pod městskou nemocnicí.

„Novinkou bude nainstalované posezení právě pod dojezdem trasy, o které se postarali pracovníci Lesů města, chybět nebude ani servisní stojan na kola, který poskytla společnost Kupkolo.cz pana Milana Kuka,“ uvedl místostarosta Jan Helbich.

Modrý trail je vybudován jako singletrack, což je zhruba metr široká jednosměrná trať pro horská kola, která respektuje terén, využívá ho a nenarušuje ráz lesa. Obtížnost trailu je dána rychlostí, kterou ho jezdec projede. V menší rychlosti je bezpečný i pro menší děti a začátečníky, vyšší rychlost dodá zábavnost i pro zkušené bajkery. Trať má charakter flow trailu, to znamená, že je předvídatelná a konstruovaná tak, aby na ní uživatel minimálně brzdil a pouze využíval terénní vlny a klopené zatáčky.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Dvůr Králové nad Labem, nemocnice, modrý trail, kolo, single track

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bajkeři mohou do Dvora Králové vyrazit na singletrack, modrý trail se právě otevírá  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.