Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Derby ukořistilo Dynamo, Lvi odjeli z pardubického kluziště bez bodu

Hradečtí Lvi se v Pardubicích ujali vedení, ale Dynamo čtyřgólovou sérií otočilo skóre a v extraligovém derby vyhrálo 5:2.

Další atraktivní derby Pardubic proti Hradci Králové mělo absolutně všechno. Nasazení, emoce, góly a plný dům. Domácí nakonec potvrdili roli favorita a udrželi první příčku tabulky. Dva góly Dynama vstřelil útočník Robert Kousal, který přidal i jednu asistenci.

Úvodní trefu si připsali na konto hosté, přesilovku zužitkoval SmoleŇák. V 8. minutě mohl přidat další gól Lalancette, ale Will betonem kotouč vyrazil. Potom začala gólová krasojízda Dynama.  Při signalizovaném vyloučení hostů Pardubičtí vyrovnali, střelu Košťálka tečoval před brankou Kousal. 72 vtřerin potřebovali domácí na to, aby otočili stav zásluhou Čerešňáka, kterého našel Říčka. 

Také druhá perioda přinesla parádní hokejovou podívanou. V 25. minutě souhra dvou pardubických parťáků,  Kousal nabil Košťálkovi a ten přesně zakončil pod břevno. Chvíli poté Radil skóroval do odkryté klece. A to ještě domácí nevyužili přesilovku pět na tři. 

Lvi v posledním dějství tlačili, ale obrana Pardubic byla neprůstřelná. Ubránila dvě oslabení v řadě. Hradec měl v závěru ještě přesilovku, při které odvolal brankáře, dvojnásobnou výhoru využil. Na 2:4 snížil Lalancette. Na konečných 5:2 pro Pardubice pečetil v přesilovce Kousal.

Myslel jsem si, že vím, co od toho čekat, ale všechna moje očekávání to předčilo. Je neskutečné, jak tím lidé žijí a jakou vytvořili atmosféru. Ze všech těchto důvodů jsem chtěl prostě jen vyhrát zápas za každou cenu, protože vím, jak je to důležité. Derby je derby. O vítězství rozhodl náš týmový výkon, hráli jsme výborně a plnili jsme to, co po nás trenéři chtěli," zhodnotil derby pardubický Roman Will.  Hráči s obou táborů si pochvalovali skvělé publikum. "Těšil jsem se moc. Má to trošku hořkou pachuť, ale atmosféra byla neskutečná. Deset tisíc diváků fandilo skvěle a těším se do Hradce, až to budeme moci soupeři oplatit. Nejlepší kulisu jsem asi zažil Berlíně; od našich i domácích fanoušků, ale tady to bylo taky skvělé. Je to úplně jiné než derby v mládeži – tam jsme se všichni znali, protože jsme proti sobě hráli čtyři pět let. Tady už to není takové, protože kluků přímo z Pardubic tam moc není. Ale také to má svůj náboj," říká hradecký Martin Štohanzl.

Hradec Králové zítra zajíždí na led libereckých Tygrů. Pardubice čeká další domácí zápas, a to proti Kladnu.

HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. R. Kousal (Košťálek, Radil), 10. Čerešňák (Říčka, D. Musil), 25. Košťálek (R. Kousal), 27. Radil (T. Zohorna), 57. R. Kousal (Radil, Paulovič) - 4. Smoleňák (McCormack, Lalancette), 56. Lalancette (Lev, McCormack). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Axman, Lederer. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

HC Dynamo Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář, Bučko – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Říčka, A. Musil, Matýs – Koffer, Rákos, Urban.

Mountfield HK: J. Růžička – Kalina, McCormack, Jank, Rymsha, Nedomlel, Blain, Huttula – Okuliar, Cingel, Lev – R. Pavlík, Kevin Klíma, Jergl – Smoleňák, Lalancette, Kelly Klíma – Pilař, Štohanzl, Zachar.

Ohodnoť článek

Foto hchk

Štítky derby, extraliga, hokej, Lvi, Dynamo, Hradec, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, Robert Kousal, Mountfield Hradec Králové, Roman Will, Hradec Králové, Rytíři Kladno, Berlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby ukořistilo Dynamo, Lvi odjeli z pardubického kluziště bez bodu  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.