Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradečtí Lvi vyškolili berlínské medvědy a jdou do play off z prvního místa

Hradečtí hokejisté poslali svého berlínského soupeře v Lize mistrů s výpraskem 8:2 domů. Dvakrát sice Lvi dotahovali, ale potom ve třetí třetině jasně dominovali, nasázeli medvědům šest branek. Východočeši tak do play off postupují z prvního místa.

Postup do play off měli hradečtí hokejisté jistý už před začátkem utkání, a tak bylo jasné, že prostor dostanou hráči širšího kádru. Na ledě kroužili junioři i plejeři z Kolína. Mountfield hrál bez osmi zraněných hráčů i kapitána Smoleňáka. Kapitánské céčko převzal Kevin Klíma. Domácí rozhodli o vítězství skvělou pasáží mezi 45. a 51. minutou, kdy sedmnáctiletého brankáře Noacka překonali čtyřikrát. Postupně se trefili kapitán Klíma, podruhé Pavlík a v přesilových hrách Pajer s Okuliarem. Junior Pajer potom využil i další početní výhodu a výsledek uzavřel na 8:2 Veselý.

"Nebyl to jednoduchý zápas, výsledek úplně neodpovídá jeho průběhu. Zlomovým momentem bylo oslabení tři na pět, ve kterém jsme vyrovnali na 2:2 a potom se štěstím ubránili přesilovky soupeře. Stejně jako v Berlíně pak rozhodla třetí třetina," řekl po zápase trenér Hradce Tomáš Martinec.

Teď bude Hradec čekat, koho mu los postaví do cesty. "Měli jsme hodně těžkou skupinu, každý zápas jsme museli hrát na krev a je ohromně cenné, že jsme se dokonce dostali před Frölundu. Pořád je to ale 'jenom' postup ze skupiny, teď uvidíme, koho nám připraví los," doplnil Martinec.

Branky a nahrávky: 9. Rymsha (Kevin Klíma), 30. R. Pavlík (Štohanzl, Jank), 45. Kevin Klíma (Rymsha), 48. R. Pavlík (Pajer, Naar), 50. Pajer (McCormack, Lalancette), 51. Okuliar (McCormack, Kevin Klíma), 54. Pajer (McCormack, Lalancette), 58. J. Veselý (Jank, Lalancette) - 9. Boychuk (Mauer), 28. White (Fiore). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Hribik - Klouček, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2788.

Sestava Hradce: Hradec Králové: Kiviaho - Piegl, Kalina, Rymsha, Jank, McCormack, Naar - J. Veselý, Lalancette, Cingeľ - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík - K. Lang, Morong, P. Moravec. Trenér: T. Martinec.

Ohodnoť článek

Foto HCHK

Štítky Liga mistrů, hokej, Lvi, Hradec Králové, play off, Liga mistrů UEFA, medvěd, Tomáš Martinec, Mountfield Hradec Králové, TJ SC Kolín, Česko, Berlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Lvi vyškolili berlínské medvědy a jdou do play off z prvního místa  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.