Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ruský hokejový útočník Ščerbak končí v Hradci Králové, vypršela mu víza

Ruský hokejový útočník Nikita Ščerbak předčasně končí v extraligovém Hradci Králové. Nejproduktivnějšímu hráči týmu vypršelo vízum a odcestoval do Kanady. Východočeši o tom informovali na svém webu.

"Nebudu tady popisovat všechny svoje pocity, ale jsem ze současné situace velmi zklamán. Každopádně jsme s odchodem Nikity ztratili výborného hráče a především skvělého kluka do kabiny," uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček. Šestadvacetiletý Ščerbak přišel do Hradce Králové v lednu ze Slovenska a vybojoval si stabilní místo v sestavě. V minulém ročníku odehrál včetně play off 22 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal devět asistencí.

Východočeši v létě řešili jeho další angažmá a na začátku července oznámili, že moskevský rodák získal dočasně potřebná povolení pro pobyt v Česku. Po vojenském útoku Ruska na Ukrajinu totiž české úřady omezily vydávání pobytových víz pro občany Ruska. Útočník, jehož v roce 2014 draftoval Montreal v prvním kole, tak začal sezonu v Hradci Králové. V pěti zápasech vstřelil gól a přidal čtyři asistence. Momentálně je nejproduktivnějším hráčem týmu.

"Hrát před hradeckými fanoušky byla absolutní výsada. Organizace, trenérský tým, kluci a neuvěřitelní fanoušci udělali můj čas tady výjimečným. Tahle celá situace je opravdu nešťastná, ale budu se snažit, abych se v budoucnu vrátil," uvedl Nkita Ščerbak. Ščerbak byl jediným ruským hokejistou na soupiskách extraligových týmů. Ze stejného důvodu jako on skončil po minulé sezoně ve Vítkovicích obránce Alexej Solovjov.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Ščerbak, Mountfield Hradec Králové, Kanada, útočník, Rusko, Aleš Kmoníček, Slovensko, Montreal Canadiens, Česko, Ukrajina, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruský hokejový útočník Ščerbak končí v Hradci Králové, vypršela mu víza  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.