Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotbalisté Hradce Králové remizovali doma bez branek se Zlínem

Fotbalisté Hradce Králové v devátém kole první ligy remizovali 0:0 se Zlínem a nevyužili šanci osamostatnit se na třetím místě. Utkání nabídlo minimum gólových příležitostí.

"Votroci" neskórovali třetí kolo za sebou a jsou sedmí, mají ale stejně bodů jako třetí Sparta. Zlín neprohrál pátý z posledních šesti zápasů a je na 14. pozici. Do zlínské sestavy se takřka po měsíci a pětizápasovém trestu za ostrý faul na slávistu Ewertona vrátil obránce Cedidla. Na druhé straně nastoupil poprvé v sezoně od úvodní minuty útočník Dvořák, jenž rovnou navlékl kapitánskou pásku.

Střetnutí druhé a třetí nejhorší ofenzivy soutěže nabídlo v prvním poločase pouze hru plnou nepřesností a osobních soubojů. Do jediného nebezpečného zakončení se dostal po půlhodině domácí Kubala, z úhlu ale Rakovana nepřekonal.

Podobný obraz hry pokračoval i po přestávce. První zlínský pokus směrem na bránu vyslal až po hodině hry Hrubý, jeho dalekonosná rána ale minula i reklamní panel za bránou a vyletěla až mimo areál stadionu.

Čtvrthodinu před koncem se prodral do zakončení Jawo, jeho střelu v pádu ale Reichl bez problémů chytil. "Votroci" po třech výhrách neprohráli čtvrtý vzájemný duel za sebou. Zlín čeká už 19 utkání na venkovní ligovou výhru.

"Byla to spíš bitva, dominovaly defenzivy. Tušili jsme, že to bude takový zápas, i rozestavení Zlína jsme správně odhadli. Věděli jsme, že to bude dobývání dobře organizovaného aktivního bloku, což je velká přednost Zlína. Směrem dozadu jsme sehráli vynikající utkání, ale potřetí za sebou jsme neskórovali, takže musím mít výtky k útočné fázi. Do bloku je vždy těžké útočit, věřili jsme, že se můžeme dostat za obranu vzduchem přihrávkami na rychlé hráče, ale kluci na hrotu nejsou momentálně v optimálním herním rozpoložení. Do šancí jsme se dostávali těžkopádně, chyběla nám i kreativita zraněného Jakuba Rady. Toužili jsme před reprezentační pauzou poskočit na třetí místo, nicméně remíza je asi spravedlivá," řekl na tiskové konferenci trenér Hradce Miroslav Koubek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto fchk

Štítky Sport, fotbal, první, 9. kolo, Hradec Králové, Zlín, FC Fastav Zlín, FC Hradec Králové, fotbalista, AC Sparta Praha, Miroslav Koubek, Jakub Rada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Hradce Králové remizovali doma bez branek se Zlínem  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.