Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rozhodující bitvu hokejisté Mountfieldu zvládli. Postupují do semifinále

Rozhodující extraligové čtvrtfinále mezi královéhradeckým Mountfieldem a libereckými Bilými Tygry zvládli lépe domácí hokejisté, kteří si vytvořili dvougólový náskok, který pak drželi až do závěru. Několik vteřin před koncem sice ještě snížil Krenželok, ale to bylo vše.

Úvod zápasu měl přitom Liberec skvělý a během prvních několika vteřin měl dvě gólové příležitosti a obě měl Krenželok. Jenže nejprve puk jen poskakoval po brankové čáře a v druhém případě trefil tyč.

Postupně se ale hra vyrovnávala a příležitosti měly oba týmy.

První gól nakonec dali domácí, kteří v 25. minutě udeřili z přesilovky. Puk se zvláštně odrazil, dostal se k němu Koukal a blafákem poslal domácí do vedení. A v 34. minutě bylo ještě hůř, když střelu Kukumberga lehce tečoval Smoleňák.

Ve třetí třetině se už Hradec prakticky nepouštěl za polovinu hřiště, dobývání domácí branky ale bylo marné. Až 21 sekund před koncem se prosadil Krenželok. Hosté si pak připsali ještě jednu nebezpečnou střelu, pak už ale byl konec.

Hradec Králové – Bílí Tygři 2:1

Branky a nahrávky: 34. Koukal (Zámorský, Červený), 38. Smoleňák (Kukumberg, Berger) – 60. L. Krenželok (Ševc). Rozhodčí: Hribik, Šír – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 32:30. Diváci: 6 890 (vyprodáno).

Konečný stav série: 4:3

Mountfield HK: Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal, Červený – Bednář, Džerinš, Cingel – Köhler, Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Bílí Tygři Liberec: Will – Ševc, Pyrochta, Šmíd, Jánošík, Derner, Maier – L. Krenželok, P. Jelínek, Bulíř – M. Kvapil, Filippi, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Jašek – J. Vlach, Lakatoš, J. Stránský. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Bílí Tygři, extraliga, playoff, Mountfield, Mountfield Hradec Králové, hokejista, FC Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, Ludvík Bohumil Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhodující bitvu hokejisté Mountfieldu zvládli. Postupují do semifinále  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.