Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viník předloňské tragické nehody u Špindlerova Mlýna se odvolal

Řidič, který způsobil v září roku 2019 nehodu u Špindlerova Mlýna, při níž zemřel zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, brigádní generál Milan Jakubů, se odvolal proti tříletému trestu vězení a náhradě škody.

V prosinci loňského roku potrestal Okresní soud v Trutnově Vojtěcha Chauru tříletým vězením. Podle České televize se Chaura odvolal k hradeckému krajskému soudu.

Chaura řídil Ford Mustang, se kterým vjel v zatáčce do protisměru a se střetl se Škodou Rapid. Tu řídil Milan Jakubů, který svým zraněním na místě podlehl. Jeho manželka byla těžce zraněna. Chaura vezl v autě dvanáctileté dítě, oba skončili v nemocnici s lehčím zraněním.

Viník nehody se řítil téměř sto šedesáti kilometrovou rychlostí

Podle znaleckého posudku z odvětví silniční dopravy Chaura v daném úseku výrazně překročil nejvyšší povolenou rychlost, a také překročil nejvyšší možnou rychlost pro bezpečné projetí pravotočivé zatáčky. Před nehodou měl na tachometru až 158 km/hod.

Podle Chaurova advokáta Davida Krofty bylo odvolání podáno proti výroku o trestu a náhradě škody. „Klient má za to, že trestní soud nedostatečně zhodnotil jeho osobní poměry. Zejména okolnost, že má ve výlučné péči malého syna předškolního věku. S ohledem na tuto skutečnost by měl soud uložit jiný než nepodmíněný trest," řekl advokát. Vinu na nehodě Chaura podle Krofty nezpochybňuje.

Odvolání proti výroku o náhradě škody byl podle Chaurova advokáta požadavek pojišťovny. Ta trvala na podání odvolání proti další přiznané nemajetkové újmě. Jinak by se vyhnula plnění, na které Chaura podle Krofty nemá peníze.  Poškození musejí dostat peníze od pojišťovny. 

Chaura má zákaz řízení na deset let

Chaura nesmí deset let řídit motorová auta. Je to nejdelší možná doba. Trutnovský soud ji Chaurovi udělil kromě trestu vězení. Pozůstalým a dalším poškozeným má zaplatit více jak jeden a čtvrt milionu korun, rozhodl soud. Se zbytkem nároku ve výši téměř jeden milion korun soud žadatele odkázal do občanskoprávního řízení.

Přesně rok od nehody bylo zahájeno soudní líčení. Chaura přiznal za nehodu vinu. Byl obžalován a odsouzen pro trestné činy usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Za mříže měl jít až na osm let. U soudu litoval a poškozené rodině se omluvil. „Jsem připraven nést trest," řekl před soudem.

V den, kdy došlo k tragické nehodě se Chaura účastnil akce setkání majitelů aut Ford Mustang. Speciálně upravený Mustang měl půjčený.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Špindlerův Mlýn

Štítky nehoda, tragédie, Špindlerův Mlýn, Chaura, brigádní generál Milan Jakubů, Ford Mustang, havárie, věznice, odškodnění, Milan Jakubů, Vojenské zpravodajství, Česká televize, Okresní soud v Trutnově, Škoda Rapid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Novák

Nechtěl by ještě omluvu od pozůstalých?

Úterý, 26. ledna 2021, 19:54Odpovědět

Tomáš Mika

Že ho hanba nefackuje. A má tu drzost odvolat se? Boží mlýny melou.

Úterý, 26. ledna 2021, 18:24Odpovědět

Martin Vašek

Chaura dělal haura a teď si cvrnká do trenek.

Úterý, 26. ledna 2021, 18:24Odpovědět

Rudolf Rudolf

Nevím, jestli ten úsek znáte, ale tam je i 90 celkem dost. Toho hajzlíka bych zavřel, až by zčernal! S pojišťovnou to nebude tak horké, regres zcela jistě dostane (žádné pojišťovně se nechce platit a pokud viník poruší flagrantně a vědomě své povinnosti, pojišťovna sice zaplatí, ale část nebo celou škodu pak vymáhá na viníkovi). Ano, jsme lidi a děláme chyby, ale tohle bylo jen bezuzdné machrování a riskování, bohužel to odnesl nevinný! To odvolání je za mě slušná drzost, měl by sklonit hlavu a držet pysk!

Úterý, 26. ledna 2021, 18:06Odpovědět

Mira Štefka

Lidi jezdí jako dobytek. Sám nevím, kdy jsem jel na dálnici 155.....opravdu. A machýrek si jede s detmi v horském úseku přes 150

Úterý, 26. ledna 2021, 17:03Odpovědět

Radek Mrázek

Nicméně, pokud další soud prohraje, měl by dostat 2x tolik !

Úterý, 26. ledna 2021, 16:37Odpovědět

Radek Mrázek

To odvolání z jeho pozice chápu !

Úterý, 26. ledna 2021, 16:36Odpovědět

Michal Jazvinský

Bohužel věřte tomu že dokud nevyužije všehna práva tak pojišťovna to nezaplatí. Takže otázka jestli nebyl dotlačen k tomu. Za 3 roky by asi bude rád když mu takhle hrozí ještě přísnější trest.

Úterý, 26. ledna 2021, 15:25Odpovědět

Michal Jazvinský

Jiří Linha neobhajuji nehodu, za to ať jde sedět až zčerná. Bohužel mám zkušenost s pojišťovnami a věřím tomu že mu řekli že nezaplatí dokud nevyužije všechny prostředky. Vím z vlastní zkušenosti když nám vyhořel sklep, způsobil soused. My jsem se s pánem dohodli, o uhrazení škody. Pojišťovna s tím nesouhlasila a došlo to až k soudu na žádost pojišťovny. (byli jsem dotlačeny pojišťovnou.)

Úterý, 26. ledna 2021, 15:21Odpovědět

Hanny Jirak

kamarád zabil na náledí ve městě s Žukem malou holku. byl rád, že po všech zárukách zaměstnavate, odborů a ksč dostal jen 8 let. odseděl si to celé

Úterý, 26. ledna 2021, 15:20Odpovědět

Jiří Linha

Jo je celkem fajn, že se může schovat za pojišťovnu. Život to sice nevrátí, ale když se někdo chová jako dobytek, tak by měl platit odpovídajícím způsobem. A diskutující moc neřeší odvolání. Tak kdo je pitomec?

Úterý, 26. ledna 2021, 14:39Odpovědět

Michal Jazvinský

Je vidět že ani jeden z Vás ten článek nečetl v článku se jasně píše že ten požadavek dala pojišťovna. tak se pitomci laskavě uklidněte.

Úterý, 26. ledna 2021, 13:31Odpovědět

Petr Kobik

Jsi dělají srandu !!!Doufam že se to nestane nikomu blízkému ale stát se to tak ten člověk se nedožije soudu a šel bych místo nej na 20 let já!!!!!

Úterý, 26. ledna 2021, 13:13Odpovědět

Pavel Kozelský

Tak doufám, že soud zváží, že jednoho člověka zabil, jednoho těžce zranil a dva lehce. Ten člověk byl také něčí syn, táta, děda. A zákaz řízení na doživotí. Takové chování patří jen a pouze na uzavřený okruh. To není jen tak něco, to je selhání jako automobilový závodník.

Úterý, 26. ledna 2021, 12:32Odpovědět

Miloš Janko

Zabils,máš tu drzost odvolat se,dostaneš 3x tolik.Takovýmhle id....m za volantem bych sebral papíry doživotně.

Úterý, 26. ledna 2021, 12:18Odpovědět

Eva Hanzlíková

Darebák. Tak mírný trest a on má ještě odvahu se odvolat? Měl dostat nejmín 10 let a nejmíň 5 mil. náhrady..

Úterý, 26. ledna 2021, 11:32Odpovědět

Petr Šíp

ZKURVENEC.............

Úterý, 26. ledna 2021, 11:07Odpovědět

Petr Šíp

Ten zasranej zmrd má ještě drzost vůbec otevřít hubu a odvolat se?!?! Tou ž si asi dělá piču???

Úterý, 26. ledna 2021, 11:06Odpovědět

Martin Vašek

Já su neviné.Tak mu přidáme 10x tolik=30 let.Ať ví,že lhát se nemá.

Úterý, 26. ledna 2021, 10:28Odpovědět

Viník předloňské tragické nehody u Špindlerova Mlýna se odvolal  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.