Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O opilce nebyla v Hradci o prodlouženém víkendu nouze. Jeden nadýchal dokonce skoro pět promile

Hodně smutným rekordmanem uplynulého týdne se stal muž, který nadýchal do alkohol testeru městských strážníků 4,97 promile. Další opilec pak hlídce tvrdil, že jede nakoupit večer, protože je pozitivní na koronavirus. Je podezřelý z trestného činu.

Hradečtí městští strážníci museli o prodlouženém víkendu ke skupince bezdomovců, na kterou byli upozorněni. Muži do sebe strkali a dělali nepořádek za léčebnou dlouhodobě nemocných. Jeden z nich byl ale pořádně na mol. Dechová zkouška ukázala 4,97 promile alkoholu. Na místo musela přijet záchranka. „Protože takto opilý člověk nemůže být umístěn na protialkoholní záchytné stanici, byl k vyšetření a vystřízlivění převezen do nemocnice,“ říká mluvčí městských strážníků Eva Kněžourová.

Dva řidiči jsou podezřelí z trestného činu

Strážníci také museli řešit během jediného dne i dva řidiče pod vlivem. Jeden byl pod vlivem alkoholu, druhý pod vlivem drog. Opilec vyrazil do akce po druhé hodině ranní. Když uviděl hlídku, zastavil uprostřed silnice a během chvíle se zase rozjel. Kličkoval z jedné strany na druhou a bylo jasné, že před jízdou něco požil. Strážníci ho zastavili a muž jim musel předložit, skrze alkoholový odér, potřebné doklady. To, že před jízdou pil sám přiznal. Strážníkům také tvrdil, že si jede na nákup takhle večer, protože je pozitivní na covid-19. Nakonec se ale zjistilo, že v evidenci pozitivně testovaných není. Přijeli proto policisté a těm nadýchal téměř dvě promile alkoholu.

Druhý řidič projížděl nočním Hradcem bez osvětlené zadní poznávací značky. I toho hlídka strážníků zastavila. Mladík i jeho spolujezdec, byli ale řádně nervózní. „Při kontrole dokladů se ukázalo, že řidič byl před nedávnem řešen městskou policií v souvislosti s podezřením na užití návykové látky. Strážníci na místo přivolali Policii ČR, aby mohl být proveden test na přítomnost omamných látek. Ten prokázal přítomnost THC,“ dodává Kněžourová.

Oba řidiče, kteří jsou podezřelí z trestného činu, si převzali policisté k řešení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com / MP Hradec Králové

Štítky Městská policie, Hradec Králové, opilec, 5 promile, trestný čin, alkohol, policista, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O opilce nebyla v Hradci o prodlouženém víkendu nouze. Jeden nadýchal dokonce skoro pět promile  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.