Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Několik stovek metrů se zákazem řízení může vyjít mladíka draho

Večerní jízda jen na pár kilometrů se může hodně nevyplatit třiadvacetiletému řidiči. Ten totiž od začátku letošního léta neměl po dobu jednoho roku za volantem kteréhokoliv motorového vozidla co dělat. Nyní může strávit až dvě léta za mřížemi.

Muže bez platného řidičského oprávnění policisté z pohotovostního a eskortního oddělení zastavili při běžné silniční kontrole. Řidič osobního automobilu během jízdy urazil od místa bydliště sotva několik stovek metrů. "Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů a podrobení se dechové zkoušce a testu na návykové látky. Muž předložil pouze osvědčení o registraci vozidla a zelenou kartu. Obě zkoušky byly s negativním výsledkem. Policisté z evidencí zjistili, že muž má od června udělen roční zákaz řízení motorových vozidel," popisuje situaci policejní mluvčí Iva Kormošová.

Zastavený řidič o zákazu řízení věděl, ale i přesto za volant usedl. "Na místě byl zajištěn, převezen na služebnu, kde mu bylo sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi," doplňuje policejní mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zákaz řízení, bez řidičského průkazu, trest

Několik stovek metrů se zákazem řízení může vyjít mladíka draho  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.